Nέα της αγοράς

Η Intrum υποβάλει αίτηση προστασίας από πτώχευση στις ΗΠΑ – Για αναδιάρθρωση χρέους 4,7 δισ. δολαρίων

Η Intrum υποβάλει αίτηση προστασίας από πτώχευση στις ΗΠΑ – Για αναδιάρθρωση χρέους 4,7 δισ. δολαρίων

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Η Intrum υποβάλει αίτηση προστασίας από πτώχευση στις ΗΠΑ - Για αναδιάρθρωση χρέους 4,7 δισ. δολαρίων

Η Intrum, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης οφειλών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα υποβάλει εθελοντική αίτηση ένταξης σε καθεστώς προστασίας στο πλαίσιο του Άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών

Η Intrum, η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης οφειλών στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θα υποβάλει εθελοντική αίτηση ένταξης σε καθεστώς προστασίας στο πλαίσιο του Άρθρου 11 του πτωχευτικού κώδικα των Ηνωμένων Πολιτειών, σε μια προσπάθεια αναδιάρθρωσης της οικονομικής της κατάστασης.

Η εταιρεία αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες μετά τις προκλήσεις που ήγειρε η πανδημία, η ενεργειακή κρίση και οι δύο δεκαετίες υψηλών επιτοκίων, με αποτέλεσμα να εγείρονται ανησυχίες για το καθαρό χρέος της Intrum, που ανερχόταν στα 49,4 δισ. σουηδικές κορώνες (4,69 δισ. δολάρια) στα τέλη Ιουνίου, όπως μεταδίδει το Reuters.

“Η Intrum αναμένει να υπάρξει μετά την προκαθορισμένη διαδικασία του Άρθρου 11 και τη διαδικασία αναδιοργάνωσης της σουηδικής εταιρείας επαρκές περιθώριο και ρευστότητα για να πραγματοποιήσει το επιχειρηματικό της σχέδιο και να βρεθεί σε θέση για μακροπρόθεσμη ανάπτυξη και επιτυχία”, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Η Intrum έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του 73% των ομολογιούχων της για την αναδιάρθρωση του χρέους της, ποσοστό που επαρκεί για την υποβολή ένταξης στο Άρθρο 11 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ, αλλά μικρότερο από το 75% που απαιτείται ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις για ένταξη στην απλούστερη διαδικασία που προβλέπει το βρετανικό δίκαιο ή το όριο του 90% που θα επέτρεπε να προχωρήσει σε μια πλήρως εθελοντική διαδικασία αναδιάρθρωσης.

Η επίτευξη ενός υψηλότερου επιπέδου συναίνεσης των ομολογιούχων στο σχέδιο αναδιάρθρωσης του χρέους της θα απλοποιούσε την εφαρμογή του και θα μείωνε το κόστος, δήλωσε τον Ιούλιο ο CEO της Intrum Andres Rubio, προσθέτοντας ότι η συναίνεση του 90% θα ήταν η βέλτιστη εξέλιξη, προσθέτοντας ότι ελάχιστη απαίτηση είναι η συμφωνία των 2/3 των ομολογιούχων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments