Nέα της αγοράς

Ξεπέρασε τα κέρδη γ’ τριμήνου η American Express-Στο +53% η μετοχή της από τις αρχές του 2024

Ξεπέρασε τα κέρδη γ’ τριμήνου η American Express-Στο +53% η μετοχή της από τις αρχές του 2024

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Ξεπέρασε τις προσδοκίες για τα κέρδη γ' τριμήνου η American Express-Στο +53% η μετοχή της από τις αρχές του 2024

Η American Express ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι υψηλότερες δαπάνες για τις κάρτες της αντιστάθμισαν το χτύπημα από τις μεγαλύτερες προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες

Η American Express ανακοίνωσε κέρδη τρίτου τριμήνου που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις της Wall Street την Παρασκευή, καθώς οι υψηλότερες δαπάνες για τις κάρτες της αντιστάθμισαν το χτύπημα από τις μεγαλύτερες προβλέψεις για πιστωτικές ζημίες.

Ο κολοσσός των πιστωτικών καρτών έχει αποφύγει σε μεγάλο βαθμό τους οικονομικούς κραδασμούς καθώς εξυπηρετεί εύπορους πελάτες, ωστόσο ορισμένοι αναλυτές βλέπουν περιορισμένο περιθώριο περαιτέρω αύξησης της χρηματιστηριακής του αξίας, δεδομένου ότι η μετοχή διαπραγματεύεται ήδη σε ιστορικό υψηλό.

Τα αυξημένα επιτόκια και η οικονομική αβεβαιότητα θα μπορούσαν επίσης να αποθαρρύνουν ορισμένους πελάτες από το να ξοδεύουν σε μη βασικές αγορές.

Οι προβλέψεις της για πιστωτικές ζημίες ήταν 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια στο τρίμηνο, σε σύγκριση με 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια πέρυσι.

Ωστόσο, τα κέρδη αυξήθηκαν 2% στα 2,51 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου. Ανά μετοχή, τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 3,49 δολάρια έναντι 3,28 δολαρίων που είχαν προβλέψει οι αναλυτές, σύμφωνα με εκτιμήσεις που συνέταξε η LSEG.

“Τα ισχυρά πρώιμα αποτελέσματα που βλέπουμε από τις ανανεώσεις των προϊόντων μας ενισχύουν την πεποίθησή μου ότι επενδύουμε στους σωστούς τομείς”, δήλωσε ο CEO Stephen Squeri.

Η μετοχή της εταιρείας κατέγραφε άνοδο 2% στις ηλεκτρονικές προσυνεδριακές συναλλαγές, έχοντας ενισχυθεί περί το 53% μέχρι στιγμής φέτος. Οι ανταγωνιστές της, Mastercard και Visa, έχουν σημειώσει άνοδο 20% και 12% το 2024, αντίστοιχα.

Τα έσοδα της AmEx αυξήθηκαν κατά 8% στα 16,64 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments