Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης: 10 μονάδες πτώση στο claw back [vid,pics]

Άδωνις Γεωργιάδης: 10 μονάδες πτώση στο claw back [vid,pics]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//action24//Άδωνις Γεωργιάδης: 10 μονάδες πτώση στο claw back [vid,pics]

Κάνουμε οριζόντια και κάθετα ελέγχους για υπερσυνταγογραφήσεις

«Οι συνδικαλιστές στον χώρο της υγείας δεν εκπροσωπούν πλέον κανένανˑ αναμένουμε δέκα μονάδες πτώση στο claw back», σημείωσε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά τις παράνομες συνταγογραφήσεις φαρμάκων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο υπουργός Υγείας διευκρίνισε, λέγοντας: «Μου έφεραν τον πίνακα με τους πιο παραβατικούς γιατρούς. Την γιατρό στη Μυτιλήνη που έκανε υπερσυνταγογραφήσεις, την κάλεσα στο σταθερό του σπιτιού της. Της είπα «αγαπητή, είστε η πρώτη με διαφορά σε υπερσυνταγογραφήσεις». Απάντησε ότι πρόκειται για τον άνδρα της και τα παιδιά της. Η γιατρός υπερσυνταγογραφούσε τα φάρμακα τη νύχτα στον σύζυγο και τα παιδιά της. Η κόρη της φερόταν ότι έπαιρνε τρεις στατίνες στα 14 της χρόνια. Μου απάντησε ότι πάσχει από μια σπάνια ασθένεια. Και της ανταπάντησα ότι πολύ θλίβομαι για αυτά που έκανε και ότι δεν πιστεύω ότι περίμενε τηλεφώνημά μου για να θεραπευτεί η κόρη της».

Ο Ά. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι «οι υπερσυνταγογραφήσεις στα αντιψυχωσικά φάρμακα είναι κάτι το φυσικό, γιατί το αντιψυχωσικό φάρμακο δεν φαίνεται σε καμιά εξέταση. Στους ελέγχους μας και τις διασταυρώσεις μας, ένας παθολόγος υπερσυνταγογραφούσε αντιψυχωσικά φάρμακα στη μητέρα του, ισχυριζόμενος ότι έπασχε από άγχος.

Αναφερόμενος στους ελέγχους που διενεργούνται σε διαγνωστικά κέντρα, ο υπουργός Υγείας είπε: «Κάνουμε εξετάσεις παντού, οριζόντια και κάθετα. Χθες βράδυ συνομίλησα τηλεοπτικά με εκπροσώπους όλων των φορέων στην υγεία. Όλοι είπαν ότι τα πράγματα στην Υγεία πάνε σαφώς καλύτερα. Αυτό ήταν πολύ τιμητικό για μένα. Έχουμε εφαρμόσει το ατομικό claw back και κλείνουμε την ζήτηση. Θα έχουμε δέκα μονάδες πτώση στο claw back».

Τοποθετούμενος για τη χθεσινή συγκέντρωση γιατρών στην είσοδο του υπουργείου Υγείας, ο Ά. Γεωργιάδης επισήμανε ότι «οι  συνδικαλιστές στο χώρο της υγείας δεν εκπροσωπούν πλέον κανέναν. Χθες στην είσοδο του υπουργείου Υγείας δεν συγκεντρώθηκαν ούτε διακόσιοι γιατροί. Είναι επαγγελματίες διαδηλωτές. Δεν νέκρωσε η υγεία, δεν νέκρωσε δήθεν το ΕΣΥ, όπως έλεγαν. Απέργησαν ελάχιστοι, σε ποσοστό γύρω στο 1% σε κάθε Υγειονομική περιφέρεια. Πρόκειται για τη συνωμοσία της μιζέριας. Υπάρχει σοβαρός άνθρωπος που μπορεί να δώσει αξία σε αυτούς;»

Μιλώντας για άλλες περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης, ο υπουργός Υγείας ότι «μιλάμε για ακόμη περίπου 1.100 γιατρούς, που υπερσυνταγογραφούν. Δείξαμε τα 10 πιο χαρακτηριστικά περιστατικά. Πρόκειται για περιστατικά με παρόμοια χαρακτηριστικά, αλλά με μικρότερα ποσά», κατέληξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments