Πολιτική

Καλαφάτης: «Η Ελλάδα ασκεί δίκαιη και αυστηρή μεταναστευτική πολιτική»

Καλαφάτης: «Η Ελλάδα ασκεί δίκαιη και αυστηρή μεταναστευτική πολιτική»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Καλαφάτης: «Η Ελλάδα ασκεί δίκαιη και αυστηρή μεταναστευτική πολιτική»

Σημεία συνέντευξης του Γενικού Γραμματέα της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη

«Η χώρα μας τα τελευταία χρόνια επί Κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει ασκήσει αποτελεσματικά μια δίκαιη και αυστηρή μεταναστευτική πολιτική που έχει φέρει συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα. Τα τελευταία πέντε χρόνια, από το 2019 και μετά, οι διαμένοντες στη χώρα έχουν μειωθεί από 93.000 σε 23.000 και οι δομές φιλοξενίας από 130 που ήταν σε 30. Και το άσυλο, ενώ πριν λίγα χρόνια,  δινόταν σε δύο ή τρία χρόνια με αποτέλεσμα να στοιβάζονται ανθρώπινες ψυχές, τώρα δίνεται μέσα σε δύο ή τρεις μήνες μέσα από άλλη διαδικασία που ακολουθούμε. Αυτά είναι μια απτή απάντηση σε όσους ισχυρίζονται ότι δεν ασκούμε αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική. Μιλούν οι πράξεις και όχι τα εύκολα ανέξοδα και λαϊκιστικά λόγια», τόνισε αναφερόμενος στα αποτελέσματα της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Σταύρος Καλαφάτης, σε συνέντευξη στο Πρακτορείο Fm 104,9 και την εκπομπή «Επί της Ουσίας» με τον δημοσιογράφο Νίκο Γιώτη. 

Όπως επισήμανε «Είναι ένα πολύ σύνθετο πρόβλημα το μεταναστευτικό που έχει διαφορετικές διαστάσεις για κάθε κράτος – μέλος, απασχολεί ολόκληρη την Ευρώπη και αποκτά πλέον σημαντικές διαστάσεις στην ατζέντα της Ε.Ε.». «Τα σημάδια είναι ενθαρρυντικά, τόνισε ο Σταύρος Καλαφάτης, διότι μπαίνει σε κεντρική συζήτηση το ζήτημα των επιστροφών. Είναι σημαντικό, τόνισε, ότι σταδιακά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει αναγνωρίσει τη σημασία της εξωτερικής διάστασης της μετανάστευσης και την ανάγκη της αποτελεσματικής προστασίας των ευρωπαϊκών συνόρων. Και είναι επίσης σημαντικό που το μεταναστευτικό επιχειρείται να αντιμετωπιστεί μ΄έναν ενιαίο τρόπο, το οποίο μάλιστα εργαλειοποιείται από ακραία κόμματα σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα προκειμένου να προσεταιριστούν κομματικά οφέλη».

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν τη Νέα Δημοκρατία σταθερά μπροστά ο κ. Καλαφάτης υπογράμμισε ότι: «Η Νέα Δημοκρατία θα συνεχίσει να υλοποιεί το πρόγραμμα για το οποίο έχει δεσμευθεί ενώπιον του ελληνικού λαού. Ένα πρόγραμμα που στηρίζεται σε μεταρρυθμίσεις και στη διαρκή μείωση βαρών για τον πολίτη». Όπως τόνισε: «Συνεχίζουμε την πολιτική της μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών. Συνεχίζουμε τις πολιτικές που οδηγούν σε μείωση της ανεργίας –θυμίζω ότι δημιουργήθηκαν 500 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-. Συνεχίζουμε την πολιτική που οδηγεί σε αύξηση των επενδύσεων και των εξαγωγών. Χωρίς να παραγνωρίζουμε ότι υπάρχουν προβλήματα εστιάζουμε τις προσπάθειές μας στην επίλυσή τους. Οι πολίτες παρακολουθούν την προσπάθεια και πιστεύουμε ότι στο τέλος της τετραετίας θα αξιολογήσουν το έργο μας θετικά», τόνισε ο Βουλευτής Θεσσαλονίκης.

Αναφερόμενος στον νέο κύκλο συναντήσεων των Βουλευτών με τους Υπουργούς ο κ. Καλαφάτης επισήμανε: «Ενθαρρύνουμε τους Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας να καταθέτουν τις προτάσεις τους απευθείας στους Υπουργούς της Κυβέρνησης. Να κάνουν τις επισημάνσεις που αφορούν τις περιφέρειές τους. Να ασκούν τα κοινοβουλευτικά τους καθήκοντα». Όπως ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ.: «Μέχρι στιγμής τρεις Υπουργοί της Κυβέρνησης -η κ. Κεραμέως, ο κ. Γεωργιάδης και ο κ. Θεοδωρικάκος- μετά από πρόσκλησή μας που απευθύνονταν σε όλη την Κοινοβουλευτική Ομάδα, είχαν την ευκαιρία ν΄ανταλλάξουν απόψεις με περισσότερους από 170 Βουλευτές, στις οποίες πάνω από 50 Βουλευτές έλαβαν τον λόγο και πήραν απαντήσεις. Αυτό είναι ο ορισμός της ενδοκομματικής Δημοκρατίας. Και αυτό έγινε υπό τις οδηγίες και την κατεύθυνση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη». Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι: «Ως Γενικός Γραμματέας και έχοντας και την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία της Κ.Ο. είμαι πάρα πολύ περήφανος για τους συναδέλφους, διότι όλες οι επισημάνσεις τους είναι ιδιαίτερα θετικές και βοηθούν το έργο βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και της ανάπτυξης της χώρας μας. Στον ίδιο ρυθμό θα συνεχίσουμε το επόμενο διάστημα ακόμη πιο εντατικά».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments