Πολιτική

Πλεύρης για Σαμαρά: Δεν θέλω να πιστέψω ότι αναφέρεται στην ελληνική κυβέρνηση

Πλεύρης για Σαμαρά: Δεν θέλω να πιστέψω ότι αναφέρεται στην ελληνική κυβέρνηση

Πηγή Φωτογραφίας: [371089] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ / 2η ΗΜΕΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

"Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην εξωτερική πολιτική της χώρας απ’ ότι ίσχυε και επί πρωθυπουργίας Α. Σαμαρά" ανέφερε μεταξύ άλλων

Ο βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, μίλησε στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 στην εκπομπή «Εκείνη κι εγώ» με τους δημοσιογράφους Στέλλα Γκαντώνα και Θανάση Φουσκίδη.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι «ο πρωθυπουργός αποσυνέδεσε τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, από οποιοσδήποτε άλλη φωνή ακούγεται δεξιά της ΝΔ. Ξεκαθαρίζει ότι σέβεται απόλυτα τις θέσεις του πρώην πρωθυπουργού, ότι δεν τίθεται θέμα καμίας απολύτως ενδοτικότητας, ότι όπως συζητούσαν διαχρονικά οι κυβερνήσεις και στην περίπτωση του κ. Σαμαρά με τον κ. Βενιζέλο αλλά και με συναντήσεις που υπήρξαν το ίδιο κάνει.

«Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα στην εξωτερική πολιτική της χώρας απ’ ότι ίσχυε και επί πρωθυπουργίας Α. Σαμαρά. Συζητά η κυβέρνηση αλλά από εκεί και πέρα ούτε συμφωνεί, ούτε είναι κοντά στη συμφωνία ούτε σε καμία περίπτωση διαπραγματεύεται εθνικές θέσεις και εθνική κυριαρχία. Ο πρωθυπουργός σωστά κάνει την επίθεση απέναντι είτε σε δεξιά κόμματα είτε σε Μέσα τα οποία πάνε να ανακαλύψουν δήθεν ενδοτισμό τη στιγμή που με ξεκάθαρο τρόπο έχει ειπωθεί ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση που να συνδέεται με εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας», είπε ακόμη.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι ήταν υπερβολική η δήλωση Σαμαρά απάντησε ότι «δεν θα ερμηνεύσω ή θα σχολιάσω ποτέ τον κ. Καραμανλή ή τον κ. Σαμαρά, είναι αναφαίρετο δικαίωμά τους να ασκούν κριτική. Οι ίδιοι επιλέγουν το επίπεδο και των δημόσιων τοποθετήσεων και των αναφορών που γίνονται. Δεν τέθηκε οτιδήποτε που να συνδέει τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης με υποχωρητικότητα. Εκφράστηκαν προβληματισμοί αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπαίνει οποιαδήποτε κουβέντα υποχωρητικότητας της ελληνικής κυβέρνησης».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments