Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: «Με στενοχωρεί ο Πρόεδρος Σαμαράς τις τελευταίες ημέρες» [vid]

Στέλιος Πέτσας: «Με στενοχωρεί ο Πρόεδρος Σαμαράς τις τελευταίες ημέρες» [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στέλιος Πέτσας: «Με στενοχωρεί ο Πρόεδρος Σαμαράς τις τελευταίες ημέρες» [vid]

Έχουν γίνει βήματα, χρειάζονται και άλλα, για τις τιμές ενέργειας

Τον προβληματισμό του για τις πρόσφατες κινήσεις και δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά διατύπωσε ο κ. Στέλιος Πέτσας.

Ακριβέστερα, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε, με αφορμή την ερώτηση του Νικήτα Κακλαμάνη στον υπουργό Θόδωρο Σκυλακακάκη για τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας, ότι «οι βουλευτές μπορούν να κάνουν όποια ερώτηση θέλουν, γιατί φυσικά αντικατοπτρίζουν αγωνίες όχι μόνο της εκλογικής τους περιφέρειας, αλλά και της κοινωνίας, και οι υπουργοί να απαντούν. Αν ρωτάτε εμένα για το θέμα αυτό, έχω να πω ότι έχουν γίνει βήματα το τελευταίο διάστημα, χρειάζονται να γίνουν και άλλα. Όταν βλέπουμε την αγορά ενέργειας στην Ελλάδα εδώ που βρίσκεται σε σχέση με την αγορά στην Ε.Ε., καταλαβαίνουμε πως υπάρχουν τρεις – τέσσερις πτυχές που χρήζουν βελτιώσεως. Φαντάζομαι ότι αυτές οι πτυχές θα θιχτούν στην απάντηση του αρμόδιου υπουργού».

«Και δεν είναι μόνο το χρηματιστήριο ενέργειας, είναι τα θέματα των συμβολαίων των προμηθευτών, είναι η μεγάλη εξάρτηση στην Ελλάδα από το φυσικό αέριο – νομίζω ότι όλα αυτά έχουν πτυχές βελτίωσης», πρόσθεσε ο κύριος Πέτσας, ο οποίος έσπευσε να συμπληρώσει: «Περιμένω να τα δω από τον υπουργό, γιατί πριν από λίγες ημέρες είχαμε στη Βουλή ενημέρωση για το νέο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα. Φαντάζομαι ότι όταν έχουμε έναν μεσο – μακροπρόθεσμο στόχο, μέσα σε αυτόν να έχουν ενσωματωθεί και τα βήματα, που έχουμε να κάνουμε άμεσα για να προσεγγίσουμε αυτόν τον στόχο. Άρα, είναι πτυχές, που θα τις συζητήσουμε. Όταν μιλάμε για ένα εθνικό σχέδιο, ο υπουργός Ενέργειας δεν είναι ξεκομμένος από το υπουργικό συμβούλιο»​.

Σε ερώτηση σχετική με τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Αντώνη Σαμαρά, ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής τόνισε: «Έχω συνεργαστεί πολύ στενά με τον Αντώνη Σαμαρά. Τον σέβομαι απόλυτα ως πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο, αλλά με στενοχωρεί τις τελευταίες ημέρες. Με στενοχωρεί και με την απουσία του από την επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας, μιας παράταξης που έχει υπηρετήσει πάρα πολλά χρόνια και έγινε πρωθυπουργός με τη σημαία της. Με στενοχωρεί επίσης το γεγονός ότι υπήρξαν οι πρόσφατοι χαρακτηρισμοί, όπως «άδικες» και «καταστροφικές», ενδεχόμενες «λύσεις με την Τουρκία». Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανένας αυτή τη στιγμή, που να λέει ότι δεν πρέπει να συνομιλούμε με την Τουρκία. Δεν μπορούμε να λέμε όμως ότι έχουμε σε γνώση μας κάποια ενημέρωση, που οδηγεί σε κάτι άδικο και καταστροφικό. Νομίζω ότι ήταν υπερβολικό, με στενοχωρεί με αυτές τις τοποθετήσεις. Άκουσα την συνέντευξη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χθες, αναμένω και την ενημέρωση από τον αρμόδιο υπουργό Εξωτερικών προς τους βουλευτές που συμμετέχουν στις αρμόδιες επιτροπές στη Βουλή. Νομίζω ότι καλώς συζητάμε και όταν θα έχουμε κάτι πιο επίσημο, θα το δούμε όλοι και θα το κρίνουμε. Αλλά, αυτή τη στιγμή, να το χαρακτηρίζουμε εκ προοιμίου το οποιοδήποτε αντικείμενο συζήτησης άδικο και καταστροφικό, νομίζω μας αδικεί».​

Σε σχέση, τέλος, με τις τρέχουσες εξελίξεις στο μεταναστευτικό, υποστηρίχθηκε με ενάργεια ότι «υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε. Το καινούργιο στοιχείο είναι αυτό σε σχέση με τη συμφωνία ανάμεσα στην Ιταλία και την Αλβανία. Εγώ θα ήμουν πάρα πολύ επιφυλακτικός απέναντι σε τέτοιου είδους συμφωνίες, γιατί αφορούν μια πολύ συγκεκριμένη πτυχή, όσους διασώζονται στα διεθνή ύδατα και πηγαίνουν, για παράδειγμα, στην Αλβανία μέχρι να εξεταστεί η αίτησή τους. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και θα συνιστούσα σε όλους να προσέξουμε λίγο τα σύνορά μας στην Αλβανία για να μην έχουμε δευτερογενείς εισόδους. Και δεύτερον, θα επιμείνω στο fest best solution, όπως θα λέγαμε και στην Αμερική. Δηλαδή οι συμφωνίες με άλλες χώρες για επιστροφές, ιδίως με την Τουρκία που έθιξε πολύ έντονα χθες ο πρωθυπουργός και δεν γίνονται από το 2016. Και το άλλο, να βρούμε συμφωνίες συνολικά στην Ε.Ε. με τις χώρες επιστροφής», κατέληξε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments