Πολιτική

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές απειλούν με αποχώρηση

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ: Βουλευτές απειλούν με αποχώρηση

Πηγή Φωτογραφίας: [364930] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Εκατέρωθεν βολές από τα δύο στρατόπεδα

Η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, καθώς τα εσωκομματικά ρήγματα απειλούν τη συνοχή του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται κοντά στο ενδεχόμενο νέας διάσπασης, τη στιγμή που σύμφωνα με δημοσκόπηση της GPO, το κόμμα της Κουμουνδούρου εμφανίζεται πέμπτο με 7,6%, κάτω από ΚΚΕ (8,3%) και Ελληνική Λύση (8,1%).

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 55,4% διαφωνεί με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής να αποκλείσει τον Στέφανο Κασσελάκη από τις εσωκομματικές εκλογές ενώ το 42% συμφωνεί. Παράλληλα, το 58,6% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι θα πρέπει να επιτραπεί στον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος ενώ το 37,9% θεωρεί ότι δεν πρέπει να του επιτραπεί.

Τριγμοί στον ΣΥΡΙΖΑ -Βουλευτές απειλούν με αποχώρηση Σύμφωνα με πληροφορίες, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν τον Στέφανο Κασσελάκη, απειλούν με αποχώρηση εάν δεν του επιτραπεί να είναι υποψήφιος για αρχηγός του κόμματος.

Σε περίπτωση ενδεχόμενης ανεξαρτητοποίησης τεσσάρων βουλευτών, ο ΣΥΡΙΖΑ θα οδηγούνταν στην απώλεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ αν ανεξαρτητοποιηθούν 10-12 βουλευτές, υπάρχει το ενδεχόμενο δημιουργίας νέας κοινοβουλευτικής ομάδας.

«Αν επιμείνει η ομάδα που διοικεί τώρα τον ΣΥΡΙΖΑ στον αποκλεισμό του Κασσελάκη, πολλοί από εμάς δεν θα μπορούμε να παραμείνουμε στο κόμμα. Προφανώς, θα ανεξαρτητοποιηθώ», σημείωσε χθες ο βουλευτής Πέτρος Παππάς.

Από τη πλευρά του ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης σημείωσε ότι «αν είναι υποψήφιος και δεν εκλεγεί, θα μείνουμε στο κόμμα. Αν δεν είναι υποψήφιος, κάποιοι από εμάς θα αποχωρήσουμε, και ένας από αυτούς είμαι εγώ».

Ο Στέφανος Κασσελάκης, βρέθηκε χθες στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», για να παρακολουθήσει την αντιφασιστική παράσταση «18/9». Σε ερώτηση δημοσιογράφων για το αν το site που έχει φτιάξει είναι ένα μήνυμα ότι ετοιμάζει κάποιο νέο κόμμα, απάντησε: «Έχουμε ήδη κόμμα. Λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Ας αφήσουν τη βάση να αποφανθεί».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments