Διεθνή

Το Ιράν «δείχνει» ο Νετανιάχου για την επίθεση κοντά στην κατοικία του κι απειλεί με αντίποινα

Το Ιράν «δείχνει» ο Νετανιάχου για την επίθεση κοντά στην κατοικία του κι απειλεί με αντίποινα

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Το Ιράν «δείχνει» ο Νετανιάχου για την επίθεση κοντά στην κατοικία του κι απειλεί με αντίποινα

Νέο μήνυμα κατά του Ιράν και της Χεζμπολάχ - Μαίνεται η σφοδρή σύγκρουση, φόβοι για απότομη όξυνση
Μήνυμα για αντίποινα έστειλε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μετά την επίθεση με drone κοντά στο σπίτι του. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου έκανε λόγο για απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του, με τις ζημιές να είναι εμφανείς στην οικία του και τον ίδιο να απουσιάζει τη στιγμή της επίθεσης, ενώ άφησε αιχμή για άμεση απάντηση.

Χαρακτήρισε «σοβαρό λάθος» την επίθεση, όμως ακόμη δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης. 

Ο Νετανιάχου έγραψε σε νέα ανάρτησή του στο Χ: «Η απόπειρα της Χεζμπολάχ να δολοφονήσει εμένα και τη σύζυγό μου σήμερα ήταν ένα σοβαρό λάθος».

Πρόσθεσε ότι οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν «βαρύ τίμημα».

«Αυτό δεν θα αποτρέψει εμένα ή το κράτος του Ισραήλ από το να συνεχίσουμε τον δίκαιο πόλεμο εναντίον των εχθρών μας, προκειμένου να διασφαλίσουμε το μέλλον μας» συμπλήρωσε.

Πριν από λίγες ώρες σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter, τόσο στα εβραϊκά όσο και στα αγγλικά, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, περπατώντας χαλαρός σε ένα πάρκο ερωτάται: «Πρωθυπουργέ, θα σας σταματήσει τίποτα;». Και απαντά: «Όχι, τίποτα δεν θα μας σταματήσει, θα συνεχίσουμε μέχρι τη νίκη».

«Ξέρετε, πριν από δύο ημέρες εξαλείψαμε τον μαζικό δολοφόνο, ηγέτη της Χαμάς, Γιαχία Σινουάρ. Όπως έχω πει, είμαστε σε έναν υπαρξιακό πόλεμο και συνεχίζουμε μέχρι τέλους. Και θέλω να πω και κάτι άλλο, είμαι περήφανος για τους στρατιώτες μας, είμαι περήφανος για τους διοικητές μας και είμαι περήφανος για εσάς, τους πολίτες του Ισραήλ», προσθέτει.

Σημειώνεται ότι ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι πραγματοποίησε αεροπορικά πλήγματα σε αποθήκες όπλων και σε κέντρο της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ στον νότιο τομέα της Βηρυτού, προπύργιο του λιβανέζικου ισλαμιστικού κινήματος.

«Η Πολεμική Αεροπορία διενήργησε πλήγματα εναντίον πολλών χώρων αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ και σε ένα κέντρο διοίκησης του αρχηγείου της υπηρεσίας πληροφοριών της Χεζμπολάχ στον νότιο τομέα της πρωτεύουσας του Λιβάνου», ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο στρατός.

Φωτογραφίες και πλάνα από την επίθεση

Σε μία νέα φωτογραφία αποτυπώθηκε νωρίτερα το πλήγμα κοντά στην κατοικία του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Καισάρεια. Οι ζημιές στο σπίτι του Ισραηλινού πρωθυπουργού είναι ορατές όμως τη στιγμή εκείνη απουσίαζε από την οικία του μαζί με την οικογένειά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments