Οικονομία

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Επίδομα θέρμανσης: Πότε θα καταβληθεί η πρώτη δόση

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την υποβολή νέων αιτήσεων

Εντός του Δεκεμβρίου αναμένεται να καταβληθεί η πρώτη δόση για το επίδομα θέρμανσης στα δικαιούχα νοικοκυριά.

Το επίδομα, θα καταβληθεί σε 2 δόσεις με την πρώτη (60% του συνολικού ποσού), να πληρώνεται τον Δεκέμβριο και τη δεύτερη (40% του συνολικού ποσού) στο τέλος του χειμώνα.

Επίδομα θέρμανσης: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις – Ποιοι οι δικαιούχοι

Αρχές Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα της ΑΑΔΕ myΘέρμανση, προκειμένου να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι για την καταβολή του επιδόματος θέρμανσης.

Η πλατφόρμα υπολογίζεται ότι θα μείνει ανοιχτή για τις αιτήσεις μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου ενώ κριτήρια και δικαιούχοι σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνουν τα ίδια με πέρσι.

Επίδομα θέρμανσης 2024: Δικαιούχοι

Δικαιούχοι είναι τα φυσικά πρόσωπα, άγαμα ή έγγαμα ή σε κατάσταση χηρείας ή σε πρόσωπα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή εν διαστάσει ή διαζευγμένα, εφόσον πληρούν τα κριτήρια.

Το επίδομα χορηγείται στους δικαιούχους, για την κατανάλωση των επιδοτούμενων με την παρούσα ειδών καυσίμων θέρμανσης και θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης, για τα ακίνητα, τα οποία χρησιμοποιούν ως κύρια κατοικία κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης, είτε αυτά μισθώνονται, είτε είναι δωρεάν παραχωρούμενα ή ιδιοκατοικούνται.

  • Ειδικά για τους έγγαμους και τα πρόσωπα με σύμφωνο συμβίωσης, δικαιούχος είναι ο υπόχρεος σε υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος κατά το άρθρο 67 του ν. 4172/2013 ή ένας εκ των δύο σε περίπτωση υποβολής χωριστής δήλωσης
  • Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές καυσόξυλων και βιομάζας (πέλλετ) τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε οικισμό με πληθυσμό ίσο ή κατώτερο των δέκα χιλιάδων (10.000) κατοίκων και ο αντίστοιχος συντελεστής επιδότησης να είναι ίσος ή μεγαλύτερος του 0,8
  • Ειδικά για τη χορήγηση επιδόματος θέρμανσης στους καταναλωτές θερμικής ενέργειας μέσω τηλεθέρμανσης τίθεται ως πρόσθετη προϋπόθεση το ακίνητο να βρίσκεται σε έναν από τους Δήμους Σερρών, Εορδαίας, Κοζάνης, Αμυνταίου ή Μεγαλόπολης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments