Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στον αέρα το Συνέδριο – Το σκέφτεται για πρόεδρος η Δούρου

ΣΥΡΙΖΑ: Στον αέρα το Συνέδριο – Το σκέφτεται για πρόεδρος η Δούρου

Πηγή Φωτογραφίας: [372451] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Αν η εσωκομματική κατάσταση ομαλοποιηθεί, η Δούρου δεν αποκλείει την υποψηφιότητα

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι θα αναβληθεί, με τις φωνές από τους «87» να εντείνονται τις επόμενες ημέρες, ζητώντας να μην πραγματοποιηθεί στις 8-10 Νοεμβρίου, αλλά να μετατεθεί για αργότερα.

Αυτή η κατάσταση έρχεται στο φως των καταγγελιών του Στέφανου Κασσελάκη, ο οποίος σε ανάρτησή του υποστηρίζει ότι η «νέα πλειοψηφία» εξετάζει το ενδεχόμενο να διεξαχθεί το συνέδριο στο παλιό και πλέον κλειστό νυχτερινό κέντρο «Γκάζι Live». Στις καλύτερες εποχές του, αυτός ο χώρος ήταν μία από τις μεγαλύτερες πίστες της νυχτερινής Αθήνας, φιλοξενώντας τα πιο γνωστά ονόματα του είδους.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση, καθώς το συνέδριο έχει ήδη αναβληθεί μία φορά και σχεδιάζεται να διεξαχθεί σε ένα νυχτερινό κέντρο που είναι κλειστό εδώ και πάνω από τέσσερα χρόνια», αναφέρει στην ανάρτησή του ο πρώην πρόεδρος, προσθέτοντας τέσσερα ερωτήματα.

– Ποιες συγκεκριμένες ενέργειες έχουν πραγματοποιηθεί για την εύρεση χώρου διεξαγωγής του συνεδρίου και πότε ξεκίνησαν αυτές οι διαδικασίες; – Υπάρχει ήδη υπογεγραμμένη σύμβαση μίσθωσης για τον χώρο; – Ποια εταιρεία έχει αναλάβει την οργάνωση των εκλογών; – Για ποιο λόγο δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η καμπάνια για το συνέδριο;

Με άλλα λόγια, το συνέδριο φαίνεται να είναι σε αβεβαιότητα, καθώς η πορεία προς τη διάσπαση φαίνεται μη αναστρέψιμη. Αυτό συμβαίνει καθώς οι εντάσεις στην κομματική βάση έχουν κλιμακωθεί, με σοβαρές αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποστηρικτών των κασσελών και των τσιπρικών.

Ο Χρήστος Σπίρτζης ήταν ο πρώτος που ζήτησε να αναβληθεί η διαδικασία για δύο εβδομάδες, με σκοπό -όπως δήλωσε- να υπάρξει μια «σοβαρή πολιτική προσυνεδριακή διαδικασία». Ταυτόχρονα, κατηγόρησε τον Κασσελάκη ότι «δημιουργεί πλατφόρμα για να σχηματίσει φράξια». Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Ζαχαριάδης πρόσθεσε μια διαφορετική διάσταση, εκτιμώντας ότι ο 35χρονος ομογενής μέσω του ιστότοπου «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ» (odikosmassyriza.gr) επιδιώκει να δημιουργήσει μια βάση δεδομένων για να ιδρύσει το δικό του κόμμα.

Οι δηλώσεις δύο στενών υποστηρικτών του Κασσελάκη, του Πέτρου Παππά και του Αλέξανδρου Αυλωνίτη, ενίσχυσαν αυτή την εκτίμηση, καθώς ξεκαθάρισαν ότι σε περίπτωση αποκλεισμού της υποψηφιότητας, τόσο οι ίδιοι όσο και ένα σημαντικό τμήμα του κόμματος αναμένεται να αποχωρήσουν από την Κουμουνδούρου.

Μέσα σε όλη αυτή την αναταραχή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Παύλος Πολάκης φαίνεται να είναι ο χαμένος, καθώς, όπως δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, είναι «ο μόνος σοβαρός», ο οποίος κινείται με προγραμματικούς όρους, χωρίς ωστόσο να έχει την ίδια στήριξη.

«Επιθυμώ να επιστρέψει στον στίβο της αντιπαράθεσης και να ηττηθεί. Τον προκαλώ δημόσια να συμμετάσχουμε σε μια συζήτηση όπου θα αντιπαραθέσουμε τις ιδέες μας. Ας παρουσιάσει ο καθένας το συγκεκριμένο πρόγραμμα του, αντί να περιοριζόμαστε σε γενικές δηλώσεις που προκαλούν διχασμό», δήλωσε ο βουλευτής Χανίων.

Αν, πάντως, η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ ομαλοποιηθεί – κάτι που είναι δύσκολο – δεν αποκλείεται να δούμε τη Ρένα Δούρου να θέτει υποψηφιότητα. Η βουλευτής, η οποία έχει αποστασιοποιηθεί από τα πρωτοφανή γεγονότα, δέχεται πιέσεις να διεκδικήσει την ηγεσία. Η ίδια το εξετάζει και οι άνθρωποι που γνωρίζουν την κατάσταση στην Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι πάντα είχε ηγετικές φιλοδοξίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments