Ελλάδα

Άνδρας εγκεφαλικά νεκρός ξύπνησε την ώρα που αφαιρούσαν τα όργανά του για δωρεά

Άνδρας εγκεφαλικά νεκρός ξύπνησε την ώρα που αφαιρούσαν τα όργανά του για δωρεά

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot//Άνδρας εγκεφαλικά νεκρός ξύπνησε την ώρα που αφαιρούσαν τα όργανά του για δωρεά

Ο Άντονι Τόμας Χούβερ από το Κεντάκι των ΗΠΑ ήταν δωρητής οργάνων

Ένας 36χρονος άνδρας που είχε υποστεί ανακοπή και, σύμφωνα με τους γιατρούς, ήταν εγκεφαλικά νεκρός, ξύπνησε την ώρα που οι χειρουργοί σε νοσοκομείο του Κεντάκι, αφαιρούσαν τα όργανά του για δωρεά.

Η οικογένειά του Άντονι Τόμας «TJ» Χούβερ δήλωσε σε τοπικά ΜΜΕ ότι η περίπτωσή του εγείρει πολλά ερωτήματα σχετικά με τη διαδικασία για τη δωρεά οργάνων επισημαίνοντας ότι ο άνθρωπός τους βίωσε έναν αληθινό εφιάλτη.

Ενώ ήταν νεκρός, σύμφωνα πάντα με το ιατρικό πρωτόκολλο, ξαφνικά, την ώρα που η ομάδα των χειρουργών του αφαιρούσαν τα όργανα, αναστήθηκε.

Kentucky family demands answers after organs nearly taken from living man: ‘Living nightmare’

Όπως ανέφεραν την Πέμπτη το Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο (National Public Radio) και ο ειδησεογραφικός σταθμός του Κεντάκι WKYT, η υπόθεση του Άντονι Τόμας Χούβερ βρίσκεται υπό διερεύνηση των αξιωματούχων της πολιτείας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Σε άρθρο της η εφημερίδα Guardian αναφέρει ότι, οι αξιωματούχοι του συστήματος προμήθειας οργάνων των ΗΠΑ επιμένουν ότι υπάρχουν ειδικά μέτρα για την πρόληψη τέτοιων επεισοδίων, αν και η οικογένειά του δήλωσε στα ΜΜΕ ότι η εμπειρία τους επιτάσσει την ανάγκη για κάποια τουλάχιστον μεταρρύθμιση στον τομέα δωρεάς οργάνων.

Η αδελφή του Χούβερ, Ντόνα Ρόρερ, εξηγεί στη βρετανική εφημερίδα ότι ο ασθενής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Baptist health στο Ρίτσμοντ του Κεντάκι, τον Οκτώβριο του 2021 εξαιτίας της υπερβολικής δόσης ναρκωτικών.

Σε λίγες ώρες, οι γιατροί ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι δεν είχε καθόλου αντανακλαστικά ή εγκεφαλική δραστηριότητα και τελικά οι συγγενείς αποφάσισαν να τον αφαιρέσουν από το μηχάνημα υποστήριξης, όπως μεταδίδει ο σταθμός του Κεντάκι WKYT.

Τότε το προσωπικό του νοσοκομείου είπε στην αδερφή του «αποθανόντα» ότι ήταν δωρητής οργάνων. Το νοσοκομείο, ως όφειλε, έκανε έρευνα για τα όργανα που θα ήταν βιώσιμα και μάλιστα η διεύθυνσή του έκανε και μία τελετή προς τιμήν του.

Η Ρόρερ παραδέχεται ότι τα μάτια του Χούβερ άρχισαν να ανοίγουν και να φέρεται ότι παρακολουθούν τις κινήσεις των αγαπημένων του, σύμφωνα με το WKYT.

«Μας είπαν ότι ήταν απλώς μια αντανακλαστική κίνηση – ένα φυσιολογικό πράγμα», δήλωσε στο πρακτορείο. «Ποιοι είμαστε εμείς για να αμφισβητήσουμε το ιατρικό σύστημα;»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments