Διεθνή

Γκάλαντ: «Καταστρέφουμε» τη Χεζμπολάχ σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων

Γκάλαντ: «Καταστρέφουμε» τη Χεζμπολάχ σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Γκάλαντ: «Καταστρέφουμε» τη Χεζμπολάχ σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων

«Όχι μονάχα αυτή τη στιγμή πολεμούμε τον εχθρό, αλλά τον καταστρέφουμε σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων», δήλωσε ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας

Το Ισραήλ «καταστρέφει» τις θέσεις της λιβανικής Χεζμπολάχ «σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων» μεταξύ των δύο χωρών, δήλωσε σήμερα ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ.

«Όχι μονάχα αυτή τη στιγμή πολεμούμε τον εχθρό, αλλά τον καταστρέφουμε σε όλα τα χωριά κατά μήκος των συνόρων, θέσεις που η Χεζμπολάχ ήθελε να χρησιμοποιήσει ως βάσεις για επιθέσεις εναντίον του Ισραήλ», είπε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στο βόρειο Ισραήλ, όπου ο στρατός πραγματοποιεί επιχειρήσεις εναντίον της φιλοϊρανικής οργάνωσης στη γειτονική χώρα.

«Το αποτέλεσμα είναι ότι σε κάθε μέρος που η Χεζμπολάχ ετοιμαζόταν να κάνει επιδρομές σε [ισραηλινές] συνοριακές πόλεις, υπάρχουν στρατιώτες των IDF» συμπλήρωσε – όπως μεταδίδει το The times of Israel – και πρόσθεσε:

«Στόχος μας είναι να καθαρίσουμε πλήρως αυτή την περιοχή ώστε οι κάτοικοι να μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους και τις ζωές τους».

Σημειώνεται πως σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ στο αρχηγείο του ισραηλινού στρατού στο Τελ Αβίβ.

ISRAEL-PALESTINIANS/GAZA

Λίβανος: Έγιναν 14 ισραηλινά πλήγματα σε διάστημα 15 λεπτών σε παραμεθόριο χωριό

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων του Λιβάνου Ani μετέδωσε πως η ισραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε σήμερα «14 διαδοχικά πλήγματα» σε διάστημα 15 λεπτών σε διάφορους τομείς του χωριού Κιαμ, στον νότιο Λίβανο.

Από την 23η Σεπτεμβρίου, το Ισραήλ πραγματοποιεί μια μεγάλη εκστρατεία βομβαρδισμών στη λιβανική επικράτεια, ιδίως εναντίον των προπύργιων της φιλοϊρανικής Χεζμπολάχ στο νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, όπως και στα νότια προάστια της πρωτεύουσας Βηρυτού.

Ο ισραηλινός στρατός κάνει επίσης χερσαίες επιδρομές εναντίον της ισλαμιστικής οργάνωσης στο νότιο τμήμα της χώρας από τις 30 Σεπτεμβρίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments