Διεθνή

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ: 73 νεκροί στη βόρεια Γάζα, ισοπεδώθηκαν συνοικίες στο Λίβανο

Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ: 73 νεκροί στη βόρεια Γάζα, ισοπεδώθηκαν συνοικίες στο Λίβανο

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του Ισραήλ: 73 νεκροί στη βόρεια Γάζα, ισοπεδώθηκαν συνοικίες στο Λίβανο

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ και το Ιράν για την επίθεση, τονίζοντας πως “διέπραξαν σοβαρό λάθος” και προειδοποιώντας ότι θα πληρώσουν υψηλό τίμημα

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι ισραηλινές επιθέσεις σε Γάζα και Λίβανο, λίγες ώρες μετά την επίθεση με “ντρόουν” στην εξοχική κατοικία του Μπένιαμιν Νετανιάχου στην Καισάρεια. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Χεζμπολάχ και το Ιράν για την επίθεση, τονίζοντας πως “διέπραξαν σοβαρό λάθος” και προειδοποιώντας ότι θα πληρώσουν υψηλό τίμημα.

Σήμερα ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους 2 συνοικιών στη νότια Βηρυτό να απομακρυνθούν άμεσα από τα σπίτια τους, καθώς ετοιμάζεται να βομβαρδίσει την περιοχή. Παράλληλα, η πολιτική προστασία στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε 73 θανάτους από ισραηλινό βομβαρδισμό το βράδυ στη Μπέιτ Λαχία στη βόρεια Γάζα, περιοχή για την οποία αξιωματούχος του ΟΗΕ κατήγγειλε πως οι Παλαιστίνιοι βιώνουν απερίγραπτη φρίκη.

«Ομάδες της πολιτικής προστασίας εντόπισαν 73 νεκρούς και μεγάλο αριθμό τραυματιών» στην Μπέιτ Λάχια και «υπάρχουν ακόμη νεκροί κάτω από τα συντρίμμια», τόνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας, ο Μαχμούντ Μπασάλ.

Ο ισραηλινός στρατός αντέτεινε πως οι αριθμοί τους οποίους δημοσιοποίησαν οι αρχές στη Λωρίδα της Γάζας «δεν ανταποκρίνονται» στις πληροφορίες που έχει εκείνος στην κατοχή του, διαβεβαιώνοντας πως χρησιμοποιήθηκαν πυρομαχικά «ακριβείας» εναντίον «στόχου» που ανήκε στη Χαμάς.

Ήδη πριν από αυτόν τον βομβαρδισμό, η πολιτική προστασία έκανε λόγο για «πάνω από 400 νεκρούς» στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας από την 6η Οκτωβρίου, όταν άρχισαν οι νέες ισραηλινές επιχειρήσεις με διακηρυγμένο στόχο την αποτροπή της ανασύνταξης μονάδων του στρατιωτικού βραχίονα της Χαμάς.

Εν τω μεταξύ, άκρως απόρρητα έγγραφα για την επίθεση του Ισράηλ στο Ιράν διέρρευσαν στο διαδίκτυο, όπως αποκάλυψαν διεθνή μέσα ενημέρωσης. Το σχέδιο είχε δώσει το Τελ Αβίβ στο Πεντάγωνο για να το εγκρίνει, και φέρεται να έχει διαρρεύει στο telegram, γεγονός που ίσως καθυστερήσει τα ισραηλινά αντίποινα.

Eρωτήματα για τα κενά ασφαλείας, σε ύψιστα φυλασσόμενους στόχους εγείρονται για τις Ισραηλινές αρχές μετά την επίθεση της Χεζμπολάχ με ντρόουν στην εξοχική κατοικία του Ισραηλινού πρωθυπουργού στην Καισάρεια. Τίποτε δε θα μας σταματήσει, θα νικήσουμε στον πόλεμο, ήταν η πρώτη αντίδραση του Μπένιαμιν Νετανιάχου.

Η Χεζμπολάχ δεν έχει αναλάβει ως αυτό το στάδιο την ευθύνη για το drone που εξαπολύθηκε εναντίον της κατοικίας του κ. Νετανιάχου, πάντως η ιρανική μόνιμη αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη ανέφερε πως το λιβανικό κίνημα βρισκόταν πίσω από την επίθεση.

Η Χεζμπολάx ανέλαβε την ευθύνη για εκτοξεύσεις ρουκετών εναντίον του βόρειου Ισραήλ. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών του Ισραήλ έκαναν λόγο για έναν θάνατο κοντά στην Ακρίχ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments