Διεθνή

Τα βλέμματα στραμμένα στα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν

Τα βλέμματα στραμμένα στα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Οι Ισραηλινοί έπληξαν στρατηγείο της Χεζμπολάχ

Το Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στο νότιο Λίβανο και τη Λωρίδα της Γάζας με αμείωτη ένταση, προκαλώντας δεκάδες θανάτους.

Νωρίς το πρωί, ο ισραηλινός στρατός επιτέθηκε σε κτήρια-στρατηγεία της Χεζμπολάχ, ανακοινώνοντας ότι εξουδετέρωσε 3 υψηλόβαθμους αξιωματούχους. «Η πολεμική αεροπορία (IAF) πραγματοποίησε χτύπημα με βάση τις πληροφορίες σε κέντρο διοίκησης του αρχηγείου πληροφοριών της Χεζμπολάχ και σε υπόγειο εργαστήριο όπλων στη Βηρυτό» αναφέρουν οι IDF.

Κατά πληροφορίες από το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων ANI, οι περιοχές Χαρέτ Χρέικ και Χαντάτ Μπεϊρούτ, που αποτελούν προπύργια του φιλοϊρανικού ισλαμιστικού κινήματος στο Λίβανο, δέχθηκαν πλήγματα.

Το ANI ανέφερε ότι «εχθρικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν το πρωί δύο επιθέσεις στα νότια προάστια της Βηρυτού, με τη μία από αυτές να πλήττει μια πολυκατοικία στο Χαρέτ Χρέικ, κοντά σε τζαμί και νοσοκομείο».

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξολοθρεύτηκαν τρεις ανώτεροι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ.

“Η IAF εξουδετέρωσε τον τρομοκράτη Al-Haj Abbas Salama στην περιοχή Tebnine, ο οποίος ήταν ανώτερος διοικητής στο Νότιο Μέτωπο της Χεζμπολάχ. Ο Salama είχε την ευθύνη για τις μάχες στην περιοχή Bint Jbeil και είχε συμμετάσχει σε πολλές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του κράτους του Ισραήλ. Επιπλέον, είχε διατελέσει σε διάφορες θέσεις στο Νότιο Μέτωπο της Χεζμπολάχ όλα αυτά τα χρόνια.

Επιπλέον, εξοντώθηκαν οι τρομοκράτες Rada Abbas Awada και Ahmad Ali Hussein.

Ο Awada ήταν ανώτερος ειδικός στις επικοινωνίες της Χεζμπολάχ, ενώ ο Hussein είχε αναλάβει τη διεύθυνση μονάδας κατασκευής όπλων, υπεύθυνης για την παραγωγή στρατηγικών όπλων της Χεζμπολάχ, μετά από εκτενή εκπαίδευση στο Ιράν”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά της, η Χεζμπολάχ πραγματοποίησε επίθεση με ρουκέτες κατά στρατιωτικής βάσης στο βόρειο Ισραήλ.

Οι μαχητές της Χεζμπολάχ εκτόξευσαν μια «σημαντική ομοβροντία ρουκετών» εναντίον της βάσης που βρίσκεται ανατολικά της Σαφέντ, «ως αντίκτυπο στις επιθέσεις του ισραηλινού εχθρού κατά χωριών και κατοικιών» στον Λίβανο, όπως δήλωσε η φιλοΐρανική οργάνωση.

Αυτή είναι η έβδομη φορά που η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει ότι στοχοθέτησε τη Σαφέντ και τα γύρω της περιοχές μέσα σε διάστημα δύο ημερών.

Σήμερα, ο λιβανικός στρατός ανακοίνωσε τον θάνατο τριών στρατιωτών του από ισραηλινά πυρά που έπληξαν ένα από τα οχήματά τους στο νότιο τμήμα της χώρας, όπου ο ισραηλινός στρατός διεξάγει επιδρομές κατά της φιλοΐρανικής Χεζμπολάχ.

«Ο ισραηλινός εχθρός στοχοθέτησε ένα στρατιωτικό όχημα στον δρόμο μεταξύ Έιν Έμπελ και Χανίν στο νότιο τμήμα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν τρεις νεκροί», ανέφερε ο στρατός σε ανακοίνωσή του που δημοσιεύθηκε στο Χ.

Με αυτές τις απώλειες, ο αριθμός των Λιβανέζων στρατιωτών που έχουν χάσει τη ζωή τους ανέρχεται σε 8.

Μετά την επίθεση με drone στην κατοικία του, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, στρέφει την προσοχή του και προς την Τεχεράνη. Όλοι αναμένουν τις αντιδράσεις του Ισραήλ προς το Ιράν, οι οποίες, σύμφωνα με στρατιωτικούς και κυβερνητικούς αξιωματούχους, θα είναι πιο αυστηρές από ό,τι είχε προβλεφθεί.

Το βράδυ του Σαββάτου, χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Τελ Αβίβ, ζητώντας από την κυβέρνηση Νετανιάχου να επιδιώξει μια συμφωνία εκεχειρίας για την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα από τη Χαμάς.

Ταυτόχρονα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε μια νέα απόπειρα εισόδου τεσσάρων ενόπλων από την Ιορδανία στο έδαφος του Ισραήλ, στην περιοχή της κοιλάδας του Ιορδάνη. Αναφέρθηκε ότι συνέλαβε τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι ήταν οπλισμένοι με τουφέκια και πυρομαχικά.

Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 87 άτομα έχουν σκοτωθεί ή αγνοούνται κάτω από τα ερείπια μετά από ισραηλινή επίθεση στη βόρεια Γάζα.

Αποδοκιμασία από τα Ηνωμένα Έθνη

Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την Ειρήνη στη Μέση Ανατολή εξέφρασε σήμερα την καταδίκη του για τις συνεχείς επιθέσεις κατά αμάχων, μετά από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Μπέιτ Λάχια της Γάζας που κόστισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

«Αυτές οι επιθέσεις έρχονται μετά από εβδομάδες αυξανόμενης έντασης, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε πολλές απώλειες μεταξύ των αμάχων και σχεδόν πλήρη έλλειψη ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληθυσμούς στο βόρειο τμήμα», δήλωσε ο Τορ Βένεσλαντ, Συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για την Ειρηνευτική Διαδικασία στη Μέση Ανατολή.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έχει εντείνει τις επιθέσεις στη βόρεια Γάζα από τις αρχές Οκτωβρίου, με στόχο να αποτρέψει την ανασυγκρότηση των μαχητών της Χαμάς.

Τουλάχιστον 87 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους ή αγνοούνται κάτω από τα ερείπια, μετά από μια ισραηλινή επιδρομή χθες στην Μπέιτ Λάχια, στη βόρεια Γάζα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της περιοχής.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι διερευνά τις αναφορές σχετικά με το περιστατικό, το οποίο έχει προκαλέσει έναν από τους πιο σοβαρούς απολογισμούς των τελευταίων μηνών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments