Πολιτική

Ο Ανδρουλάκης ολοκληρώνει την αναδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ

Ο Ανδρουλάκης ολοκληρώνει την αναδιοργάνωση του ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [372551] ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ Β' ΓΥΡΟΥ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Η σκιώδη κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, «αναβαπτισμένος», σκοπεύει το επόμενο διάστημα να επανεκκινήσει το ΠΑΣΟΚ και να αξιοποιήσει την εικόνα αποδιοργάνωσης που παρουσιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας σε συγκεκριμένα «ανοίγματα». Οι αλλαγές στην Κοινοβουλευτική Ομάδα και στη σκιώδη κυβέρνηση αναμένονται στις αρχές της εβδομάδας, πιθανότατα αύριο, Δευτέρα, ενώ ο ρόλος που θα διαδραματίσουν οι Άννα Διαμαντοπούλου και Παύλος Γερουλάνος θα κριθεί από τις επαφές τους.

Στόχος του είναι σίγουρα να εκμεταλλευτεί τη δυναμική που προκύπτει από τις εσωκομματικές εκλογές και να διασφαλίσει ότι το ΠΑΣΟΚ θα εμφανιστεί συνεκτικό και χωρίς εσωτερικές ρήξεις. Στη Χαριλάου Τρικούπη πιστεύουν ότι η τρέχουσα κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ τους δίνει την ευκαιρία να προσελκύσουν ψηφοφόρους που είναι δυσαρεστημένοι με όσα συμβαίνουν στην Κουμουνδούρου.

Η πρόσφατη δημοσκόπηση που διεξήχθη από την GPO αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός εκλογικού σώματος που μπορεί να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ. Ενδεικτικό είναι ότι ο «μεγάλος κερδισμένος» της έρευνας φαίνεται να είναι το ΠΑΣΟΚ, το οποίο σημειώνει αύξηση 2,5 μονάδων στα ποσοστά του σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, φτάνοντας στη δεύτερη θέση με ποσοστό 14,3%, από 11,8% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο που τονίζεται στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι το 60,4% των ερωτηθέντων αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά το εκλογικό αποτέλεσμα του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 30,8% πιστεύει ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα ποσοστά του κόμματος. Όταν η ίδια ερώτηση απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το 77,3% απαντά θετικά ή μάλλον θετικά σχετικά με την ικανότητα του Νίκου Ανδρουλάκη να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση, τα γεγονότα των τελευταίων δύο εβδομάδων αξιολογούνται πολύ θετικά και πολλοί πιστεύουν ότι μπορούν να προσφέρουν μια νέα δυναμική, εφόσον οι «παιδικές» ασθένειες και οι προσωπικές στρατηγικές δεν επανεμφανιστούν.

«Ο στόχος μας πρέπει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κανένας άλλος», επισημαίνουν στελέχη του ΠΑΣΟΚ, εκτιμώντας ότι ο Ν. Ανδρουλάκης θα παρουσιάσει μια διαφορετική εικόνα σε σχέση με την πρώτη του θητεία. Οι αρχικές τους κινήσεις και τα ονόματα που έχουν διαρρεύσει υποδεικνύουν αυτή την κατεύθυνση, ωστόσο όλοι περιμένουν τις τελικές αποφάσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments