Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Στον αέρα το Συνέδριο – Προ των πυλών η διάσπαση

ΣΥΡΙΖΑ: Στον αέρα το Συνέδριο – Προ των πυλών η διάσπαση

Πηγή Φωτογραφίας: [371659] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Πώς κινούνται οι υποψήφιοι

Αυτή τη στιγμή, όλες οι διαδικασίες στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται σε αβεβαιότητα, καθώς οι εμπλεκόμενες πλευρές δεν μπορούν να βρουν κοινό έδαφος για συνεννόηση. Αυτό έχει δημιουργήσει ένα πολεμικό κλίμα, με κατηγορίες που εκτοξεύονται εκατέρωθεν και είναι εντελώς εκτός των βασικών κομματικών πλαισίων.

Η κατάσταση αποτυπώνεται ξεκάθαρα στις συνελεύσεις των οργανώσεων, όπου υπάρχουν καταγγελίες ακόμα και για επιθέσεις μεταξύ των υποστηρικτών του Στέφανου Κασσελάκη και των άλλων -κανονικών- μελών του κόμματος. Θεωρητικά, ο κατάλογος των υποψηφιοτήτων κλείνει στις 24 Οκτωβρίου. Μέχρι στιγμής, έχουν ανακοινωθεί οι υποψηφιότητες του Σωκράτη Φάμελλου, του Παύλου Πολάκη, του Νικόλα Φαραντούρη, του Απόστολου Γκλέτσου και του Στέφανου Κασσελάκη.

Η υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη απορρίφθηκε από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας της αντικομματικής του συμπεριφοράς και των προσβλητικών δηλώσεων που έχει κάνει. Τώρα μένει να δούμε αν θα προστεθεί κάποια άλλη υποψηφιότητα στις τέσσερις που ήδη υπάρχουν, με το όνομα της Ρένας Δούρου να κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες. Παρά τις πληροφορίες ότι έχει δεχτεί προτάσεις από στελέχη του κόμματος για να είναι υποψήφια, η ίδια δηλώνει ότι δεν έχει τέτοιες προθέσεις και ότι το κύριο ζητούμενο είναι να σταματήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να τροφοδοτεί την επικαιρότητα με παραπολιτικές ειδήσεις.

Ταυτόχρονα, ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει τη διεκδίκηση και πιστεύει ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής μπορεί να ανατραπεί από το Συνέδριο. Σύμφωνα με τους υποστηρικτές του, προϋπόθεση για αυτό είναι να επικρατήσει στη μάχη των συσχετισμών μεταξύ των συνέδρων. Γι’ αυτόν τον λόγο, οι «κασσελίστες» επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στην εγγραφή νέων μελών στις οργανώσεις του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, έχουν δημιουργήσει και τον ιστότοπο odikosmassyriza.gr, γεγονός που έχει προκαλέσει δικαιολογημένα την αντίδραση της πλειοψηφίας του κόμματος. Παράλληλα, ο κ. Κασσελάκης περιοδεύει σε διάφορες περιοχές της χώρας, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως υποψήφιο.

Οι πληροφορίες υποδεικνύουν ότι ο κ. Κασσελάκης έχει συστήσει οργανωτική ομάδα και έχει αναθέσει σε στελέχη του την ευθύνη για τις 13 περιφέρειες της χώρας. Ενδεικτικό είναι ότι στις 26 Οκτωβρίου θα παραστεί στη Θεσσαλονίκη για τη μεγάλη παρέλαση, όπου παραδοσιακά παρίσταται η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας. Με αυτή του την παρουσία, επιδιώκει να δείξει ότι λειτουργεί ως εν δυνάμει πρόεδρος και όχι απλώς ως ιδιώτης.

Έτσι, η ομάδα του κ. Κασσελάκη έχει επικεντρωθεί στην εκλογή συνέδρων, η οποία είναι προγραμματισμένη για το τριήμερο 1 έως 3 Νοεμβρίου. Σκοπός τους είναι το Συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 8 Νοεμβρίου, ως ανώτατο όργανο του κόμματος, να αποδεχθεί τον κ. Κασσελάκη ως υποψήφιο και να αναιρέσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ωστόσο, υπάρχει έντονη καχυποψία μεταξύ των υποστηρικτών του. Ορισμένοι από τους συνομιλητές του εκφράζουν την άποψη ότι, εάν φανεί πως ο κ. Κασσελάκης συγκεντρώνει την πλειοψηφία των συνέδρων, η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αναβάλει την διαδικασία επ’ αόριστον. Πιστεύουν ότι θα χρησιμοποιήσουν όλα τα διαθέσιμα μέσα για να ανακόψουν την υποψηφιότητα του κ. Κασσελάκη. Επιπλέον, αφήνουν να εννοηθεί ότι, ενώ πλησιάζουμε σε λίγες μέρες το Συνέδριο, δεν έχει ακόμη βρεθεί ο χώρος διεξαγωγής του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments