Πολιτική

Ζέττα Μακρή: 10.000 µόνιµοι διορισµοί εκπαιδευτικών και το 2025

Ζέττα Μακρή: 10.000 µόνιµοι διορισµοί εκπαιδευτικών και το 2025

Πηγή Φωτογραφίας: [371785] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση του προγράµµατος και του µεταρρυθµιστικού της έργου

Αποδίδουν τα µέτρα του υπουργείου Παιδείας για τα κινητά στα σχολεία και η πλατφόρµα για το bullying, στην οποία έχουν γίνει µέχρι τώρα 507 αναφορές για περιστατικά εκφοβισµού, τονίζει σε συνέντευξή της στα «Παραπολιτικά» η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή, σηµειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «προσπαθούµε να αποβάλουµε από το σχολείο τα φαινόµενα που συνδέονται µε τη βία».

Η υφυπουργός αναφέρεται επίσης στο ψηφιακό φροντιστήριο και στις καινοτοµίες που βελτιώνουν την εκπαιδευτική διαδικασία, ενώ αποκαλύπτει ότι στόχος είναι να γίνουν το 2025 άλλοι 10.000 µόνιµοι διορισµοί εκπαιδευτικών. Οπως επισηµαίνει, απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η υλοποίηση του προγράµµατος και του µεταρρυθµιστικού της έργου.

Η σχολική χρονιά ξεκίνησε µε σηµαντικές αλλαγές για τους µαθητές και τους εκπαιδευτικούς µας. Από αυτές, αναγκαία και κρίσιµη για την οµαλή σχολική καθηµερινότητα και τη µαθησιακή διαδικασία ήταν η αυστηροποίηση στην αντιµετώπιση της εµφανούς κατοχής και χρήσης των κινητών κατά τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου. Προσπαθούµε να αποβάλουµε από το σχολικό περιβάλλον το φαινόµενο αυτό, που συνδέεται, σε πολλές περιπτώσεις, µε εκδηλώσεις ενδοσχολικής βίας και εκφοβισµού, µέσα από ένα καθορισµένο και δοµηµένο πλαίσιο κλιµακούµενων συνεπειών. Το µέτρο αποδίδει. Οι µαθήτριες και οι µαθητές έχουν αντιληφθεί τον στόχο, που είναι το όφελος που αποκοµίζουν όταν παρακολουθούν, µε συγκέντρωση, το µάθηµα, όταν κοινωνικοποιούνται στα διαλείµµατα συνοµιλώντας µε τους συµµαθητές τους, όταν απολαµβάνουν τα οφέλη της τεχνολογίας από τις ψηφιακές καινοτοµίες µέσα στην τάξη, όταν η Πολιτεία θέτει ως απαράβατη προτεραιότητα τη δική τους ασφάλεια. Μόλις έναν µήνα µετά την έναρξη του σχολικού έτους, και η σχολική βία είναι σε έξαρση.

Ποιο είναι το σχέδιο για τους µόνιµους διορισµούς εκπαιδευτικών; Πόσοι διορισµοί προγραµµατίζονται για τη σχολική χρονιά 2025-2026;

Στόχος µας είναι να µπορέσουµε να επαναλάβουµε τον αριθµό των 10.000 διορισµών που έγιναν φέτος και αυτή την προτεραιότητα προτάσσει το υπουργείο Παιδείας στη συνεργασία του µε τα συναρµόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εθνικής Οικονοµίας και Οικονοµικών. Με τους 10.000 διορισµούς για τη φετινή σχολική χρονιά και µε συνολικά 37.500 διορισµούς, σε πέντε χρόνια, από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουµε αποδείξει τη συνέπεια στη δέσµευσή µας να αντιστρέψουµε το ποσοστό µόνιµων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, ώστε οι αναπληρωτές να καλύπτουν µόνο έκτακτες ανάγκες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments