Διεθνή

«Κρεσέντο» απρέπειας του Τραμπ πριν από τις εκλογές κατά της Χάρις

«Κρεσέντο» απρέπειας του Τραμπ πριν από τις εκλογές κατά της Χάρις

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//«Κρεσέντο» απρέπειας του Τραμπ πριν από τις εκλογές κατά της Χάρις

Στο περιβάλλον του, κάποιοι ανησυχούν ότι με αυτές τις νέες χυδαιότητες «διώχνει» τους πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους του κόμματος

Μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές εκλογές, ο Ντόναλντ Τραμπ πληθαίνει τις χυδαιότητες που λέει, αδιανόητες για εκατομμύρια Αμερικανούς.

Ο λαϊκιστής δισεκατομμυριούχος ποτέ δεν μιλά με ευπρέπεια, ειδικά στις ιδιωτικές συνομιλίες του, αλλά η ακολουθία χυδαιοτήτων που λέει δημοσίως εκπλήσσει και σαστίζει.

Το Σάββατο το βράδυ, ο Τραμπ βρισκόταν σε μια συνάντηση στο Λατρόουμπ της Πενσιλβάνια. Το αεροπλάνο του με τα γιγαντιαία χρυσά γράμματα «TRUMP» βρισκόταν στην άσφαλτο του περιφερειακού αεροδρομίου, όπου ήταν συγκεντρωμένοι χιλιάδες υποστηρικτές του.

Ο 78χρονος Ρεπουμπλικανός προτίμησε να ξεκινήσει εκεί την ομιλία του, με μια αναφορά στον τοπικό αστέρα Άρνολντ Πάλμερ (1929-2016), θρύλο του αμερικανικού γκολφ. Και τι είχε να πει ο Τραμπ για αυτόν: πως άλλοι επαγγελματίες παίκτες του γκολφ εντυπωσιάζονταν από τα γεννητικά όργανα του πρωταθλητή.

«Όταν έκανε ντους με τους άλλους επαγγελματίες, εκείνοι αναφωνούσαν “Θεέ μου, αυτό είναι απίστευτο» είπε ο Τραμπ.

«Έπρεπε να πω κάτι γι’ αυτό» πρόσθεσε ο υποψήφιος, ο οποίος μίλησε μπροστά σε ένα ακροατήριο που αποτελείται, κυρίως, από μέλη της λευκής εργατικής τάξης, που αποτελούν την εκλογική βάση του.

Στην ίδια προεκλογική συγκέντρωση, ο Ρεπουμπλικανός «ενεργοποίησε» ένα νέο μπαράζ προσβολών κατά της Δημοκρατικής αντιπάλου του, Κάμαλα Χάρις.

«Πρέπει να πείτε στην Κάμαλα Χάρις πως υπομείνατε αρκετά, ότι δεν μπορείτε άλλο (…). Ότι είσαι σκατένια αντιπρόεδρος, η χειρότερη αντιπρόεδρος, Κάμαλα, απολύεσαι, πάρε δρόμο, φύγε από δω» είπε ο μεγιστάνας.

Σε podcast που μεταδόθηκε την προηγούμενη μέρα, ο Τραμπ εκμυστηρεύτηκε την έκπληξή του που ο πρώην μεγιστάνας του Χόλιγουντ Χάρβεϊ Γουάινστιν, που καταδικάστηκε και φυλακίστηκε για βιασμούς και σεξουαλικές επιθέσεις, καταστράφηκε. Χρησιμοποίησε τη λέξη «schlonged», έναν άσεμνο όρο που αναφέρεται στο ανδρικό μόριο, λέξη που άφησε έκπληκτους τους ακροατές και θεατές του podcast.

Η Χάρις είναι μια «αποτυχία που έχει λιγότερη ενέργεια από ένα κουνέλι» τόνισε επίσης την περασμένη εβδομάδα.

Και ξανά, η Χάρις είναι «τρελή», «ατημέλητη» ή ακόμη ένα «πραγματικό απόβρασμα», νωρίτερα.

Αγγίζοντας και περιπαίζοντας διαρκώς με τις άκρες της ευτέλειας, ο πρώην μεγιστάνας των ακινήτων χρησιμοποιεί διάφορες τακτικές: κάποιες φορές αναδημοσιεύει σοκαριστικές ή ρατσιστικές αναρτήσεις στο μέσο κοινωνικής δικτύωσής του.

Το ίδιο κάνει και σε συγκεντρώσεις, επαναλαμβάνοντας ύβρεις που εκτοξεύονται από το κοινό του. Ή ισχυρίζεται ότι δεν εγκρίνει προσβολές που προφέρονται από άτομα στα οποία αναφέρεται ούτως ή άλλως.

Σε πολλές περιπτώσεις, άφησε να εννοηθεί ξεκάθαρα ότι η Χάρις επωφελήθηκε στην επαγγελματική καριέρα και σταδιοδρομία της λόγω της σχέσης της εκείνη την εποχή με τον πρώην δήμαρχο του Σαν Φρανσίσκο Γουίλι Μπράουν.

Αναδημοσίευσε, μάλιστα, ένα βίντεο που άφηνε υπόνοιες ότι η Δημοκρατική υποψήφια πρόεδρος πέρασε μέρος της ζωής της στα γόνατά της, κάνοντας στοματικό σεξ.

Ο Τραμπ δεν ήταν ποτέ εγκρατής στον τρόπο που μιλά. Σε ένα βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας ένα μήνα πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016, καυχιόταν ότι χρησιμοποιεί τη διασημότητά του για να «πιάνει (τις γυναίκες) από το μ….».

Και πάντα του άρεσε να δίνει στους αντιπάλους του ταπεινωτικά παρατσούκλια, από «Χίλαρι-η-απατεώνισα» για τη Χίλαρι Κλίντον έως «αλογομούρα» για τη Στόρμι Ντάνιελς, την πρώην πορνοστάρ, κατά την αρχή της ποινικής καταδίκης του στη Νέα Υόρκη.

Για τον πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ, τον οποίο ο Τραμπ απέλυσε, είχε -και γι’ αυτόν- κάτι από το «αποθεματικό» των ύβρεών του: «Αυτό το κάθαρμα».

Εντούτοις, ο Τραμπ γενικώς απέφευγε να χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα ως πρόεδρος ή ακόμη και ως υποψήφιος. Αυτή η μετριοπάθεια φαίνεται πως τελείωσε, πιθανώς δείχνοντας τη νευρικότητά του σε μια εξαιρετικά αμφίρροπη εκλογική αναμέτρηση.

Στο περιβάλλον του, κάποιοι ανησυχούν ότι με αυτές τις νέες χυδαιότητες «διώχνει» τους πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους του κόμματος, ενώ κάθε ψήφος θα μετρήσει για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Η Χάρις το έχει καταλάβει καλά αυτό. Σήμερα, θα έχει δίπλα της στην προεκλογική συγκέντρωσή της τη Ρεπουμπλικανή Λιζ Τσένι, μια φιγούρα της Δεξιάς κατά του Τραμπ.

Η Τσένι -κακός μπελάς και μαύρο πρόβατο για τον Τραμπ- η οποία συγκρούστηκε πολλές φορές μαζί του, κάλεσε πρόσφατα τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν «την εξαχρειωμένη ωμότητα» του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments