Διεθνή

Υπόθεση Πελικό: Οργή για σκίτσο της Ζιζέλ στο Charlie Hebdo

Υπόθεση Πελικό: Οργή για σκίτσο της Ζιζέλ στο Charlie Hebdo

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Υπόθεση Πελικό: Οργή για σκίτσο της Ζιζέλ στο Charlie Hebdo

Το σκίτσο του περιοδικού που είχε βρεθεί στο επίκεντρο τρομοκρατικών επιθέσεων, τώρα διχάζει τους Γάλλους

Οργή και αναστάτωση στη γαλλική κοινή γνώμη προκάλεσε γελοιογραφία της Ζιζέλ Πελικό από τους σκιτσογράφους του αιρετικού Charlie Hebdo, το οποίο κυκλοφόρησε στις 16 Οκτωβρίου και φυσικά αφορά την εκδίκαση της υπόθεσης Πελικό και τους βιασμούς της Μαζάν.

Όπως ήταν φυσικό, το σκίτσο προκάλεσε τον αποτροπιασμό των αναγνωστών και των χρηστών του διαδικτύου, καθώς η απεικόνιση της επιζώσας των ομαδικών βιασμών της Πελικό αναπαρίσταται με τρόπο που υποβαθμίζει τη σοβαρότητα των εγκλημάτων των βιαστών της Μαζάν. Συγκεκριμένα, η Πελικό απεικονίζεται γυμνή και ναρκωμένη σε ένα κρεβάτι, με άντρες, επίσης γυμνούς, να περιμένουν τη σειρά τους για να τη βιάσουν. Σε πρώτο πλάνο, ο σύζυγός της, επίσης γυμνός, βιντεοσκοπεί τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο. Το σκίτσο φέρει τον τίτλο  «L’Amour ouf, μια ταινία του Dominique Pelicot», που παραπέμπει στην κυκλοφορία της ομώνυμης ταινίας στους κινηματογράφους.

Όπως ήταν φυσικό, αυτό το σκίτσο του Felix,  οποίο προκάλεσε σάλο στα κοινωνικά δίκτυα, όπου η αγανάκτηση και η κριτική περίσσευαν. «Καμία λέξη δεν είναι αρκετά δυνατή για να εκφράσει την αηδία που μου εμπνέετε», «Μα πού είναι η σάτιρα εδώ»; ή «Είναι απεχθές και εντελώς εκτός τόπου και χρόνου. Δεν έχει κανένα νόημα εκτός από το να προσβάλλει τα θύματα», έγραφαν τα σχόλια για το συγκεκριμένο σκίτσο.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εφημερίδα προκαλεί οργή σε σχέση με την υπόθεση βιασμού του Μαζάν. Στις 4 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά την έναρξη της δίκης, το Charlie Hebdo είχε δημοσιεύσει ένα αμφιλεγόμενο σκίτσο, αυτή τη φορά με τον Εμανουέλ Μακρόν.

Έδειχνε τον Γάλλο Πρόεδρο, γυμνό, με την κάμερα στο χέρι, να κινηματογραφεί μια σειρά από άνδρες έτοιμους να βιάσουν τη Μαριάν, το σύμβολο της Δημοκρατίας. Η Μαριάν, φορώντας ένα φρυγικό καπέλο, ήταν ξαπλωμένη σε ένα τραπέζι, κάτω από τον τίτλο «Les consultations continuent» («Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται»).

Με πληροφορίες από LaDepeche.fr

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments