Πολιτική

Η αυριανή παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία

Η αυριανή παρέμβαση Αλέξη Τσίπρα για την οικονομία

Πηγή Φωτογραφίας: [370269] ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (2η ΗΜΕΡΑ) (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Συνεργάτες του μιλούν για μια προσέγγιση που θα φωτίζει το δρόμο για μια άλλη, εντελώς διαφορετική αντίληψη και πολιτική, από αυτή που σήμερα κυριαρχεί

Είναι φυσικό κάθε παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού και πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να τραβάει την προσοχή του πολιτικού κόσμου. Ωστόσο, όσοι περιμένουν αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά να ακούσουν κάποια δήλωση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ θα απογοητευτούν. Ο πρώην πρωθυπουργός σκοπεύει με την εκδήλωση αυτή να ξεκινήσει μια αναγκαία πολιτική συζήτηση και να συμβάλει στην αναζήτηση λύσεων για την επιτακτική «ανάπτυξη με δικαιοσύνη».

Αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από πρώην υπουργούς και επιστήμονες, θα εξετάσει τις αιτίες της δύσκολης κατάστασης της ελληνικής οικονομίας. Σκοπός τους είναι να αναδείξουν τις επιπτώσεις της ακρίβειας στην καθημερινή ζωή και να σκιαγραφήσουν τους βασικούς άξονες ενός «Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης», προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή σύγκλιση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρώην πρωθυπουργός επιθυμεί να απαντήσει σε ορισμένα κρίσιμα ερωτήματα, όπως: Ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση της ελληνικής οικονομίας; Υπάρχει σύγκλιση ή διευρύνεται η απόκλιση από την Ευρώπη; Ποιες είναι οι επιπτώσεις των οικονομικών συνθηκών στο βιοτικό επίπεδο των πολιτών, ιδίως των πιο ευάλωτων; Πώς μπορεί η Ελλάδα να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να επιτύχει την «ανάπτυξη με δικαιοσύνη»; Ποιες θα πρέπει να είναι οι λειτουργίες του κράτους που θα διαδεχθεί το γνωστό «επιτελικό κράτος»;

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ινστιτούτου του Αλέξη Τσίπρα, θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα ερευνών που πραγματοποίησαν το ΚΕΠΕ και η Metron Analysis σχετικά με την επίδραση των τρεχουσών οικονομικών συνθηκών στην κοινωνική πλειοψηφία. Τα κυριότερα προβλήματα εντοπίζονται στην ασυδοσία της αγοράς εργασίας, την αποδόμηση των δημόσιων δομών κοινωνικής προστασίας και τη διαφθορά.

Επιπλέον, ειδικοί επιστήμονες θα αναλύσουν τους λόγους για τους οποίους η ακρίβεια στην Ελλάδα έχει πιο έντονο αντίκτυπο σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ θα προτείνουν λύσεις για την τρέχουσα κρίση, εστιάζοντας κυρίως σε παρεμβάσεις στους τομείς της ενέργειας και της στέγασης.

Στην εκδήλωση που θα αρχίσει στις 17:15 και θα ολοκληρωθεί με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στις 20:15, θα συμμετάσχουν επίσης τέσσερις πρώην υπουργοί από τρεις διαφορετικές κυβερνητικές περιόδους (Τσίπρα, Παπανδρέου, Σημίτη). Οι Γιάννης Δραγασάκης, Λούκα Κατσέλη, Γιώργος Χουλιαράκης και Νίκος Χριστοδουλάκης θα μοιραστούν τις απόψεις τους σχετικά με τις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες και τις κατάλληλες πολιτικές για την αντιμετώπιση της σημερινής κατάστασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments