Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Λάδι στη φωτιά τα δημοσιεύματα για τις επιδιώξεις Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Λάδι στη φωτιά τα δημοσιεύματα για τις επιδιώξεις Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [370617] ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "Η ΑΥΓΗ" ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ Κ.Ε. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Πώς αντιμετωπίζει η Κουμουνδούρου τα άρθρα για τα σχέδια του πρώην προέδρου

Λάδι στη φωτιά της αντιπαράθεσης ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Κουμουνδούρου έδωσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο δύο δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης.

Το ένα στην εφημερίδα «Τα Νέα» αφορούσε ένα σχέδιο που φέρεται να έχει ο πρώην πρόεδρος του κόμματος για «εξαΰλωση» του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε κατόπιν να δημιουργήσει δικό του κόμμα. Έτερο δημοσίευμα της «Real News» αφορούσε την ενοικίαση γραφείων έκτασης 1.500 τ.μ. στην Οδό Πειραιώς, στα οποία θα εγκατασταθεί το επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη και θα πραγματοποιούνται συσκέψεις και γυρίσματα βίντεο.

Τα δύο αυτά ρεπορτάζ προκάλεσαν έντονη αντίδραση από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία δήλωσαν ότι «ο κ. Κασσελάκης ενεργεί με εντολή για να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα που επιθυμούν τη διατήρηση της ΝΔ στην εξουσία».

Το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη αντέτεινε ότι το πρώτο δημοσίευμα είναι ψευδές, χαρακτηρίζοντας τα όσα αναφέρθηκαν «σενάρια επιστημονικής φαντασίας που δεν αξίζουν καν διάψευσης». «Τη ρευστοποίηση επιδιώκουν αυτοί που παραβιάζουν το καταστατικό του κόμματος», τόνισε το περιβάλλον του πρώην προέδρου. Όσον αφορά το δεύτερο δημοσίευμα, το γραφείο του Στέφανου Κασσελάκη διευκρίνισε ότι «το μισθωτήριο παραμένει σε ισχύ μέχρι την ημερομηνία του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών» και ότι «η ενοικίαση πραγματοποιήθηκε, καθώς είναι απαραίτητο να υπάρχει χώρος για τον συντονισμό του προεκλογικού αγώνα, ειδικά όταν κάποιοι βιάστηκαν να τον απομακρύνουν από το γραφείο του και να κλειδώσουν τα email του μέσα σε μια νύχτα».

Πολλοί στην Κουμουνδούρου δεν πείστηκαν από τις εξηγήσεις του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με τα δύο δημοσιεύματα. Όπως ανέφεραν, οι διευκρινίσεις και τα σχόλια ήρθαν αρκετά καθυστερημένα, ενώ ο τόνος των ανακοινώσεων ήταν «πολύ ήπιος». Ένα στέλεχος της Κουμουνδούρου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν διαβάσαμε αυτή τη φορά για τη διαπλοκή που δήθεν επιδιώκει να τον ρίξει», προσθέτοντας ότι «πριν από έναν χρόνο χρησιμοποίησε έναν μικρό χώρο γραφείων για την προεκλογική του καμπάνια. Τι έχει αλλάξει τώρα ώστε να χρειάζεται ενάμισι στρέμμα γραφείων για ενάμισι μήνα;».

Οι ήπιες ανακοινώσεις ενδέχεται να οφείλονται στο γεγονός ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν επιθυμεί να έρθει σε σύγκρουση με τις πηγές των συγκεκριμένων δημοσιευμάτων, σύμφωνα με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό συμβαίνει διότι, όπως υποστηρίζουν, οι δηλώσεις περί «εξαΰλωσης» του κόμματος έγιναν από τον πρώην πρόεδρο μπροστά σε 20 άτομα, στελέχη επιχειρήσεων και δημοσιογράφους, μετά από συνέντευξή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments