Πολιτική

Θα φτιάξει δικό του κόμμα ο Κασσελάκης;

Θα φτιάξει δικό του κόμμα ο Κασσελάκης;

Πηγή Φωτογραφίας: [370011] ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πού βρίσκονται τα νέα γραφεία 1.500 τ.μ. που ενοικίασε ο έκπτωτος πρόεδρος

Η ενοικίαση ενός κτηρίου 1.500 τετραγωνικών μέτρων από τον Στέφανο Κασσελάκη στην Πειραιώς «αποκαλύπτει τις προθέσεις του έκπτωτου προέδρου», υποστηρίζουν στελέχη της πλειοψηφίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό υποδηλώνει ότι προγραμματίζει τη δημιουργία του δικού του κόμματος, καθώς «αντιλαμβάνονται ότι τα περιθώρια στον ΣΥΡΙΖΑ περιορίζονται».

Απαντώντας στις διαρροές από τους συνεργάτες του πρώην προέδρου, οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λάθος που ενοικίασε το κτήριο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου, καθώς δεν θα είναι υποψήφιος για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Το μέγεθος του κτηρίου υποδηλώνει ότι ο Κασσελάκης προγραμματίζει με γνώμονα το μέλλον, τη στιγμή που η πλειοψηφία δηλώνει ότι θα παραμείνει εκτός των διαδικασιών. Ο χώρος, που βρίσκεται στην Πειραιώς, κοντά στον Ταύρο, έχει ενοικιαστεί αποκλειστικά για τις ανάγκες της προεκλογικής του εκστρατείας για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως δήλωσε ο ίδιος. Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, «τα γραφεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τον συντονισμό της καμπάνιας του, φιλοξενώντας τόσο τον ίδιο όσο και τους συνεργάτες του, καθώς και τους εθελοντές που έχουν εκφράσει την υποστήριξή τους μέσω της ιστοσελίδας odikosmassyriza.gr».

Το κτήριο περιλαμβάνει έναν ενιαίο χώρο για τους εθελοντές, καθώς και τρία γραφεία: ένα για τον Στέφανο Κασσελάκη, ένα για τον Μανώλη Καπνισάκη και ένα για το γραφείο τύπου και τα συνεργαζόμενα στελέχη. Στην ομάδα του έχουν προστεθεί αναλυτές, ειδικοί επικοινωνίας και μια εταιρεία δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε εσωκομματικό δημοψήφισμα, σε περίπτωση που δεν επιτύχει στο συνέδριο. Σκοπός του είναι να συγκεντρώσει 35.000 υποστηρικτές στην πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει, ώστε αυτοί οι πολίτες να ζητήσουν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η γενική εκτίμηση από όλες τις πλευρές είναι ότι το εγχείρημα αυτό είναι εξαιρετικά δύσκολο, όπως και η πιθανότητα να αναλάβει τη θέση του Στέφανου Κασσελάκη η Θεοδώρα Τζάκρη. Εν τω μεταξύ, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει ενοικιάσει γραφεία για να υποστηρίξει τις φιλοδοξίες του, ενώ κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου δημοσιεύθηκαν πληροφορίες σχετικά με όσα ανέφερε για τον ΣΥΡΙΖΑ σε μια συνάντηση με 7-8 άτομα.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαχρήστο στην εφημερίδα «Τα Νέα», ο πρώην πρόεδρος εκφράζεται ελεύθερα και απαντά χωρίς να σκέφτεται τις απαντήσεις του. «Λέει ό,τι του έρχεται στο μυαλό εκείνη τη στιγμή, κυρίως σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τις προθέσεις του για το μέλλον. Σε μια πρόσφατη συνάντηση, όπου μιλούσε σε μια ομάδα ανθρώπων γύρω του, κάποιος τον ρώτησε γιατί δεν ιδρύει το δικό του κόμμα, αν πιστεύει ότι έχει τη στήριξη του κόσμου. Εκείνος άρχισε να απαντάει με ενθουσιασμό, αποκαλύπτοντας τα πάντα, με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες. Ανέφερε ότι ο στόχος του είναι να αποδυναμώσει τον ΣΥΡΙΖΑ, φτάνοντάς τον στο 0,5% στις δημοσκοπήσεις, και στη συνέχεια να δημιουργήσει έναν νέο «ΣΥΡΙΖΑ». Ένα κόμμα που θα ανήκει στην Αριστερά, αλλά θα έχει απαλλαγεί από τις παθογένειες του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Σε αυτή τη συζήτηση, τέθηκε η κρίσιμη ερώτηση: Με ποια χρηματοδότηση θα δημιουργηθεί το νέο κόμμα; Χρειάζονται σημαντικά ποσά, ίσως και 15 εκατομμύρια, παρατήρησε ο ερωτών. «Θα βρεθούν» απάντησε αινιγματικά ο συνομιλητής, χωρίς να διευκρινίσει πού θα εξασφαλιστούν τα χρήματα για τη λειτουργία του νέου κόμματος.

Οι απόψεις που διατύπωσε ο Στέφανος Κασσελάκης επιβεβαίωσαν την πεποίθηση που επικρατεί ανάμεσα σε πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο πρώην πρόεδρος επιδιώκει να διαλύσει το κόμμα και να δημιουργήσει ένα νέο, με διαφορετική ιδεολογία και δομές. Σκοπός του φαίνεται να είναι να καταστεί χρήσιμος στο πολιτικό σύστημα, υποστηρίζοντας τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε περίπτωση που η ΝΔ δεν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές.

Η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα συμφέροντα του αστικού συστήματος εξουσίας, γεγονός που εξηγεί και τη στήριξη που του παρέχει η ΝΔ. «Είναι προφανές ότι το σχέδιο αποδυνάμωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και γενικότερα της Αριστεράς, το οποίο υλοποιεί καθημερινά ο κ. Κασσελάκης, εξυπηρετεί τη διατήρηση του σημερινού status quo στους συσχετισμούς της χώρας, σε όλα τα επίπεδα», σημείωσε χαρακτηριστικά η Όλγα Γεροβασίλη στο άρθρο της.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments