Πολιτική

Χρυσοχοΐδης: Δεσμευόμαστε ότι θα υπηρετήσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την ασφάλεια όλων

Χρυσοχοΐδης: Δεσμευόμαστε ότι θα υπηρετήσουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα την ασφάλεια όλων

Πηγή Φωτογραφίας: ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2024" / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Το παρών στην επίσημη τελετή εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Το παρών στην επίσημη τελετή εορτασμού της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας» και του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε χθες στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και σε αυτή παρέστη σύσσωμη η πολιτική και η φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ, υπουργοί, υφυπουργοί, αρχηγοί κομμάτων, βουλευτές, Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και στελέχη αυτών, Πρέσβεις και εκπρόσωποι Διπλωματικών Αρχών στη χώρα μας, καθώς και Αστυνομικοί Σύνδεσμοι ξένων χωρών και εκπρόσωποι δικαστικών Αρχών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ιδρυμάτων, Οργανώσεων και Φορέων.

Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Δημήτρης Μάλλιος, ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή , επισημαίνοντας, μεταξύ άλλων: «Σήμερα είναι η Ημέρα της Ελληνικής Αστυνομίας. Ημέρα που επέλεξε η Πολιτεία να την ταυτίσει με την καθολική αποδοχή και εκτίμηση της κοινωνίας προς τον Οργανισμό μας και το προσωπικό του. Είναι ημέρα τιμητικής αναγνώρισης για τη σημαντική εθνική και κοινωνική προσφορά του Σώματος. Στέκομαι λοιπόν ενώπιον σας, με ιδιαίτερη τιμή για να γιορτάσουμε μαζί την ημέρα αυτή, που ταυτόχρονα αποτελεί ορόσημο για την Ελληνική Αστυνομία. Γιορτάζουμε με υπερηφάνεια τα 40 χρόνια λειτουργίας της σε ενιαίο Σώμα. 40 χρόνια αδιάλειπτης προσφοράς στην Πατρίδα και το κοινωνικό σύνολο. Σήμερα αναλογιζόμαστε με σεβασμό το παρελθόν και ατενίζουμε με αισιοδοξία και όραμα το μέλλον.

Στη συνέχεια ο κ. Μάλλιος έκανε μια ιστορική αναδρομή σημειώνοντας ότι το 1984 συνενώθηκαν η Ελληνική Χωροφυλακή και η Αστυνομία Πόλεων, τονίζοντας ότι «… με την ένωση αυτή να αποτελεί τον θεμέλιο λίθο για την ανάπτυξη μιας ισχυρής και σύγχρονης Ελληνικής Αστυνομίας, ικανής να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου κόσμου.»

Ακολούθως ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετώπισε η Αστυνομία τα τελευταία χρόνια αναφέροντας ενδεικτικά την πρωτόγνωρη μεταναστευτική κρίση του 2015, την προστασία των συνόρων στον Έβρο το 2020 και την συμβολή της ΕΛΑΣ στην εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή διάδοσης της πανδημίας covid 19.

Φτάνοντας στο σήμερα, η Ελληνική Αστυνομία που προέρχεται από την κοινωνία και αντλεί δύναμη από την αναγνώριση του έργου της από τους συμπολίτες μας, παράγει καθημερινά πολύ σημαντικό κοινωνικό έργο, εφαρμόζοντας σύγχρονα μοντέλα ήπιας αστυνόμευσης, για να αντιμετωπίσει πολυσύνθετα κοινωνικά ζητήματα, όπως την ενδοοικογενειακή βία, την παραβατικότητα των ανηλίκων και την οπαδική βία» τόνισε ο κ. Μάλλιος και συνέχισε λέγοντας: «Τα αποτελέσματα των δράσεων μας, στους τομείς αυτούς, σε συνδυασμό με το νέο νομοθετικό πλαίσιο, είναι ήδη αξιοσημείωτα. Η Ελληνική Αστυνομία είναι επίσης δίπλα στον πολίτη και στην αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής κρίσης. Διασώσαμε και απεγκλωβίσαμε χιλιάδες συμπολίτες μας που κινδύνευσαν τα τελευταία χρόνια, είτε από μεγάλες πυρκαγιές, είτε από έντονα πλημμυρικά και άλλα ακραία καιρικά φαινόμενα. Ως ζωντανός Οργανισμός, κάναμε και λάθη τα οποία αναγνωρίζουμε. Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως μαθαίνουμε από αυτά και προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε καθημερινά.»

Χρυσοχοΐδης: Έχουμε την τύχη να έχουμε ένα σχήμα που λειτουργεί υποδειγματικά, όλα αυτά τα χρόνια Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στο χαιρετισμό που απεύθυνε τόνισε ότι 40 χρόνια μετά την ίδρυση της ΕΛΑΣ «φαίνεται ότι οι εμπνευστές του σχεδίου αυτού το 1984 ήταν εμπνευσμένοι άνθρωποι, γιατί αυτή η επιλογή αποδείχθηκε σωστή, βιώσιμη, απέναντι στη διασπορά και στα τεράστια προβλήματα συνεννόησης, συνεργασίας και επικοινωνίας, που υπάρχουν με πολλά σώματα και πολλές δομές που υπάρχουν σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Έχουμε την τύχη να έχουμε μια ενιαία αστυνομία, με ενιαία κάθετη και οριζόντια δομή σε όλη την χώρα και ένα σχήμα που πραγματικά λειτουργεί υποδειγματικά, όλα αυτά τα χρόνια.»

Στη συνέχεια ο κ. Χρυσοχοϊδης αναφέρθηκε σε σταθμούς ορόσημα που καθόρισαν την πορεία της ΕΛΑΣ αναφέροντας, μεταξύ άλλων, το 1995 όποτε και θεσμοθετείται η εισαγωγή των υποψηφίων σπουδαστών στις Αστυνομικές Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το αδιάβλητο σύστημα των πανελληνίων εξετάσεων, με τη Σχολή Αξιωματικών να αναβαθμίζεται και να καθίσταται ισότιμη με τις Σχολές των Α.Ε.Ι.

Ακολούθως αναφέρθηκε στην εξάρθρωση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη τις αρχές του 2000 τονίζοντας ότι με την σύλληψη των μελών της και την παραπομπή τους στη Δικαιοσύνη απαλλάχθηκε η Ελλάδα από ένα στίγμα και στη συνέχεια οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments