SPOTLIGHTS

Δεν έδωσε «αναβάθμιση» η S&P στην ελληνική οικονομία και οι κεραυνοί Σάλλα για οικονομία «της ξαπλώστρας»

Δεν έδωσε «αναβάθμιση» η S&P στην ελληνική οικονομία και οι κεραυνοί Σάλλα για οικονομία «της ξαπλώστρας»

Πηγή Φωτογραφίας: Freepik.com

O οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας S&P επιβεβαίωσε την αξιολόγηση της Ελλάδας στην επενδυτική βαθμίδα «ΒΒΒ-» με θετική προοπτική.

Ο S&P ήταν ο πρώτος από τους τρεις μεγάλους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας που έδωσαν επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα, τον Οκτώβριο του 2023 (BBB- με σταθερή προοπτική)· τον Απρίλιο αναβάθμισε την προοπτική σε θετική από σταθερή.

Ο Fitch έδωσε επενδυτική βαθμίδα στην Ελλάδα τον Δεκέμβριο («BBB-» με σταθερή προοπτική) και διατήρησε αμετάβλητη την αξιολόγηση τον Μάιο· αναμένεται να δημοσιοποιήσει τη νέα αξιολόγησή του τον Νοέμβριο.

Ο Moody’s εξακολουθεί να αξιολογεί την Ελλάδα ένα σκαλοπάτι κάτω από την επενδυτική βαθμίδα, έχοντας πάντως αναβαθμίσει την προοπτική της σε θετική τον περασμένο μήνα.

Οι αξιολογήσεις το 2024 ολοκληρώνονται τον Δεκέμβριο, με τον γερμανικό οίκο Scope Ratings, που τοποθετεί την Ελλάδα στην επενδυτική βαθμίδα («ΒΒΒ-» με σταθερή προοπτική).

Κεραυνοί Σάλλα για την ελληνική οικονομία

«Χείμαρρος» ο Μ. Σάλλας για την ελληνική οικονομία: Μην περιμένετε ότι το μοντέλο «ξαπλώστρες στη Μύκονο, ηλιοβασίλεμα στη Σαντορίνη» θα μας αναβαθμίσει Ξεκάθαρες κουβέντες και ηχηρές για την ελληνική οικονομία και την πορεία που διαγράφει τα τελευταία χρόνια, ανέφερε ο πρώην Πρόεδρος της Πειραιώς και πρόεδρος της Lyktos, Μιχάλης Σάλλας, σε ομιλία που παρέθεσε , στην παρουσίαση του βιβλίου του Παναγιώτη Ρουμελιώτη «Ο κατακερματισμός του κόσμου.

Πηγή: Militaire

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments