Nέα της αγοράς

Μυτιληναίος: Ξεκινά η πιλοτική μονάδα ανάκτησης χαλκού ψευδαργύρου στη Σίνδο

Μυτιληναίος: Ξεκινά η πιλοτική μονάδα ανάκτησης χαλκού ψευδαργύρου στη Σίνδο

Πηγή Φωτογραφίας: ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΕΒ(EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ)

Απαντάμε με έργα στην πρόσκληση για επενδύσεις

Εντός του πρώτου 15νθήμερου του Δεκεμβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία της πιλοτικής μονάδας ανάκτησης χαλκού – ψευδαργύρου στη Σίνδο, όπως ανέφερε ο επικεφαλής της Metlen Ευάγγελος Μυτιληναίος στο περιθώριο της εκδήλωσης για την παρουσίαση του νέου παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

Το ύψος της επένδυσης σύμφωνα με τον κ. Μυτιληναίο ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ. Εφόσον πετύχει η πιλοτική μονάδα τότε θα προχωρήσει η επέκταση σε βιομηχανική κλίμακα δηλαδή η δημιουργία εργοστασίου με σημαντικά αυξημένη παραγωγική δυναμικότητα.

Σύμφωνα με την ΑΕΠΟ της επένδυσης στη Σίνδο, ο χαλκός και ο ψευδάργυρος θα ανακτάται από βιομηχανικά κατάλοιπα και δευτερογενή υλικά. Η συγκεκριμένη μονάδα είναι προσανατολισμένη, στην παραγωγή των συγκεκριμένων μετάλλων από δευτερογενείς πηγές και όχι από την κατεργασία πρωτογενών μεταλλευμάτων.

Κληθείς να απαντήσει στο κατά πόσο η Ελλάδα μπορεί να προσελκύσει βιομηχανικές επενδύσεις, σημείωσε: “εμείς απαντάμε διά έργων”. Υπενθύμισε ότι η Metlen υλοποιεί από τις μεγαλύτερες επενδύσεις στη χώρα, που αφορούν τη μεταλλευτική, τη μεταλλουργική δραστηριότητα, καθώς και την ανάκτηση μετάλλων.

Αναφέρθηκε επίσης στη μονάδα ειδικών μεταλλικών κατασκευών στον Βόλο, το αντικείμενο της οποίας αφορά και την αμυντική βιομηχανία. Σημείωσε πως ήδη δρομολογείται μία δεύτερη μονάδα, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και η περαιτέρω επέκταση της επένδυσης.

Όσον αφορά τα υψηλά επίπεδα του ενεργειακού κόστους, υπογράμμισε πως το ενεργειακό πρόβλημα είναι πολύ σύνθετο και μεγάλο. Τόνισε πως κακώς θεωρείται ελληνικό, καθώς έχει ευρωπαϊκή διάσταση.

Πηγή:capital, Χ. Φλουδόπουλος

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments