Nέα της αγοράς

Πετρέλαιο: Μικρή πτώση -Στα 74 δολάρια το βαρέλι

Πετρέλαιο: Μικρή πτώση -Στα 74 δολάρια το βαρέλι

Πηγή Φωτογραφίας: Πετρέλαιο: Μικρή πτώση -Στα 74 δολάρια το βαρέλι // pixabay.com

Πτώση σημειώνει το πετρέλαιο -μετά την άνοδό του κατά σχεδόν 2% τη Δευτέρα

Πτώση σημειώνει το πετρέλαιο -μετά την άνοδό του κατά σχεδόν 2% τη Δευτέρα- καθώς οι ευρύτερες χρηματοπιστωτικές αγορές έδωσαν τόνο μείωσης του κινδύνου, ενώ οι έμποροι συνέχισαν επίσης να παρακολουθούν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Το μπρεντ διαπραγματεύεται την Τρίτη στα 73,98 δολάρια το βαρέλι με πτώση 0,42%, ενώ το West Texas Intermediate διαπραγματεύεται στα 70,33 δολάρια με πτώση 0,33%.

Σε αναμονή οι αγορές

Οι αγορές εξακολουθούν να περιμένουν να δουν πώς το Ισραήλ θα προβεί σε αντίποινα κατά του Ιράν για ένα πρόσφατο πυραυλικό μπαράζ, καθώς και για επακόλουθες επιθέσεις από πληρεξούσιους που υποστηρίζονται από την Τεχεράνη. Στις ευρύτερες αγορές, οι ασιατικές μετοχές υποχώρησαν μετά τις αμερικανικές απώλειες, σημειώνει το Bloomberg.

Το αργό έχει επηρεαστεί αυτόν τον μήνα, καθώς οι συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή έχουν αυξήσει το ενδεχόμενο διαταραχών στον εφοδιασμό. Ταυτόχρονα, η Κίνα έχει προχωρήσει σε ενίσχυση της ανάπτυξης με μέτρα τόνωσης, στηρίζοντας τις τιμές, αλλά οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί ότι η παγκόσμια αγορά πετρελαίου μπορεί να στραφεί σε πλεόνασμα τα επόμενα τρίμηνα.

Τα αποθέματα έχουν επίσης βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής. Ο όγκος του αργού που διακρατείται στο στενά παρακολουθούμενο κόμβο των ΗΠΑ στο Cushing της Οκλαχόμα, έχει επεκταθεί τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, η μεγαλύτερη σειρά εισροών από τις αρχές Μαρτίου. Μια εκτίμηση της βιομηχανίας σχετικά με την πιο πρόσφατη μετατόπιση αναμένεται αργότερα την Τρίτη, με τα επίσημα στοιχεία να αναμένονται την επόμενη ημέρα
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments