Πολιτική

Κυβέρνηση για επίσκεψη Φιντάν: Δεν είμαστε αφελείς

Κυβέρνηση για επίσκεψη Φιντάν: Δεν είμαστε αφελείς

Πηγή Φωτογραφίας: [371547] ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΠOΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡIΝΑΚΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Δεν συζητάμε τίποτα άλλο πέραν της διαφοράς με την Τουρκία που είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Πιστεύουμε στον διάλογο αλλά δεν είμαστε αφελείς“, δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του Χακάν Φιντάν στην Αθήνα.

«Πιστεύουμε στο διάλογο, περιμένουμε καλή έκβαση, όχι θεαματική, δεν είμαστε αφελείς και δεν συζητάμε τίποτα άλλο πέραν της διαφοράς με την Τουρκία που είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας στο αν η κυβέρνηση είναι αισιόδοξη ή απαισιόδοξη ενόψει της συνάντησης του Γιώργου Γεραπετρίτη με τον Χακάν Φιντάν.

«Σίγουρα δεν πρέπει να είμαστε αφελείς. Διάλογος δεν σημαίνει ούτε υποχώρηση, ούτε αφέλεια. Το αντικείμενο για εμάς είναι μόνο η μια διαφορά, ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας. Δεν υπάρχει τίποτα άλλο που θα μπορούσε να μπει στο τραπέζι. Εκπροσωπώ μια κυβέρνηση και έναν πρωθυπουργό που έχει κάνει κινήσεις ενίσχυσης της χώρας που δεν έχουν γίνει για δεκαετίες και ως προς την ΑΟΖ, και ως προς τις συμφωνίες με άλλα κράτη και με συμφωνίες για καθορισμό ΑΟΖ με άλλες χώρες.

Αυτά που για άλλες χώρες είναι ζητούμενα, για την Ελλάδα είναι δεδομένα. Πιστεύουμε στο διάλογο, περιμένουμε καλή έκβαση, όχι θεαματική, δεν είμαστε αφελείς και δεν συζητάμε τίποτα άλλο πέραν της διαφοράς με την Τουρκία που είναι ο καθορισμός ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments