Πολιτική

Πώς ερμηνεύει το Μαξίμου τις δημοσκοπήσεις

Πώς ερμηνεύει το Μαξίμου τις δημοσκοπήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: [372201] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΥΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Το βλέμμα στα πρώτα γκάλοπ μετά και τις εσωκομματικές στο ΠΑΣΟΚ και την εκ νέου επικράτηση του Νίκου Ανδρουλάκη έχει στραμμένο η κυβέρνηση

Η κυβέρνηση παρακολουθεί με προσοχή τα πρώτα γκάλοπ μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, όπου ο Νίκος Ανδρουλάκης επανεξελέγη, εστιάζοντας στην καθημερινότητα και στην προσπάθεια να αναστρέψει τη φθορά που είναι αναπόφευκτη καθώς εισέρχεται στον πέμπτο χρόνο της θητείας της.

Η δημοσκόπηση της Alco για τον Alpha αποκαλύπτει μια αναδιάρθρωση στο πολιτικό τοπίο, με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να παρουσιάζει πτώση στις δημοσκοπήσεις.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 25%, ακολουθούμενη από το ΠΑΣΟΚ με 15,3%, την Ελληνική Λύση με 9,3%, το ΚΚΕ με 8,6% και τον ΣΥΡΙΖΑ με 6,6%. Στα όρια του 3% βρίσκονται οι Φωνή Λογικής με 4,1%, η Νίκη με 3,9%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,3% και το ΜέΡΑ25 με 2,8%. Η Νέα Αριστερά συγκεντρώνει ποσοστό 1,9%.

Στο κυβερνητικό επιτελείο μελετούν τα ποιοτικά στοιχεία, θέτουν ως στρατηγικό αντίπαλο τον Νίκο Ανδρουλάκη, κάτι που θα διαφανεί και αύριο στη συζήτηση που θα γίνει στη βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου και αναμένουν εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει το «ΟΧΙ» σε όλα χωρίς να κομίζει κοστολογημένη εναλλακτική πολιτική πρόταση.

Επισημαίνεται ότι σε μια καθαρά πολιτική ομιλία ο πρωθυπουργός περιέγραψε χθες το νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας το οποίο σε πρώτη φάση έχει ορίζοντα τριετίας, απαιτεί συστηματική δουλειά και συνδυάζει τη δημοσιονομική πειθαρχία με τη δυναμική ανάπτυξη που ξεπερνά το ευρωπαϊκό μέσο όρο. «Κλειδί» για την επίτευξη των στόχων η πολιτική σταθερότητα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να εξηγεί ότι η ασφαλής κυβερνητική πλειοψηφία επιτρέπει να υλοποιούνται πολιτικές φιλοεπενδυτικές που εξασφαλίζουν και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε αντίθεση με άλλες ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία όπου λόγω της πολιτικής αστάθειας που αντιμετωπίζουν αναγκάζονται να λαμβάνουν σκληρά μέτρα λιτότητας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη βελτίωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, παραδεχόμενος τις δυσκολίες, ενώ τόνισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα ενίσχυσης του ανταγωνισμού και εντατικοποίησης των ελέγχων για να παταχθούν φαινόμενα κερδοσκοπίας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments