Πολιτική

Πυκνώνουν τα παράπονα και τα μηνύματα των γαλάζιων βουλευτών

Πυκνώνουν τα παράπονα και τα μηνύματα των γαλάζιων βουλευτών

Πηγή Φωτογραφίας: [372674] ΕΝΟΣ ΛΕΠΤΟΥ ΣΙΓΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΗΣ ΒΑΣΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

"Πονοκέφαλος" το ζήτημα της προεδρικής εκλογής

Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πίεση στους υπουργούς σχετικά με διάφορα ζητήματα. Ταυτόχρονα, υπάρχουν και μηνύματα που προετοιμάζουν το έδαφος ενόψει της ψηφοφορίας για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την επόμενη χρονιά.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να περιορίσει την προσοχή στο γεγονός ότι γαλάζιοι βουλευτές υποβάλλουν αιχμηρές ερωτήσεις προς τους υπουργούς, ωστόσο είναι προφανές ότι οι σχετικές ενέργειες συνεχίζονται αμείωτα. Οι βουλευτές που θέτουν αυτές τις ερωτήσεις επισημαίνουν ότι δεν είναι «αντάρτες», αλλά επιδιώκουν να λάβουν απαντήσεις σε συγκεκριμένα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.

Περίπου πριν από ένα μήνα, 11 βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος αργότερα διεγράφη λόγω των δηλώσεών του σχετικά με φωτογραφικούς διαγωνισμούς, κατέθεσαν ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια. Ο Γιώργος Βλάχος επανήλθε στο θέμα με νέα επίκαιρη ερώτηση, ενώ χθες δήλωσε ότι έχει ακόμη απορίες σχετικά με τα κόκκινα δάνεια.

Αυτή τη στιγμή, οκτώ βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος έχουν υποβάλει ερώτηση στους υπουργούς Υγείας και Εργασίας σχετικά με την «επέκταση της απαλλαγής συμμετοχής στη φαρμακευτική δαπάνη», ένα θέμα που αφορά τους χαμηλοσυνταξιούχους. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι οκτώ αυτοί βουλευτές δεν είναι οι ίδιοι με τους έντεκα που είχαν υποβάλει ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια. Επιπλέον, οι ερωτήσεις από βουλευτές συνεχίζονται για διάφορα ζητήματα.

Για παράδειγμα, πρόσφατα ο βουλευτής της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπέβαλε ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας σχετικά με τους «υπερβολικούς λογαριασμούς ρεύματος σε γεωτρήσεις πλημμυροπαθών αγροτών». Επίσης, ο Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος ήταν ένας από τους έντεκα βουλευτές που είχαν υποβάλει την ερώτηση για τα κόκκινα δάνεια, κατέθεσε ερώτηση και στον Θεόδωρο Σκυλακάκη.

Στην ερώτηση που κατέθεσε, μεταξύ άλλων, θέτει το ζήτημα ποιες ενέργειες θα ληφθούν «για να διασφαλιστεί ο δημόσιος και κοινωφελής χαρακτήρας της ΔΕΗ, ο οποίος έχει ουσιαστικά χαθεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια;». Επιπλέον, αναφέρεται στον Κωστή Χατζηδάκη, πρώην υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, επισημαίνοντας ότι η «μεγάλη μεταρρύθμιση που θα μείωνε το κόστος ενέργειας για τα νοικοκυριά» δεν απέφερε τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Χθες, ο κ. Κακλαμάνης επανέφερε το θέμα της ενέργειας σε δηλώσεις του, τονίζοντας ότι περιμένει την απάντηση του κ. Σκυλακάκη.

Στο Μαξίμου καλούνται να επιλύσουν μια σύνθετη εξίσωση σχετικά με το πρόσωπο που θα επιλεγεί για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το κρίσιμο ερώτημα σε αυτή τη συγκυρία είναι αν θα δοθεί προτεραιότητα στην αναζήτηση μιας υποψηφιότητας που θα συμβολίζει τα «ανοίγματα» και ενδεχομένως θα μπορούσε να υποστηριχθεί και από κόμματα της αντιπολίτευσης, ή αν θα επικεντρωθούν κυρίως στην εύρεση ενός προσώπου που θα έχει απήχηση στους γαλάζιους βουλευτές. Αξιοσημείωτο είναι ότι στο πρόσφατο παρελθόν, ορισμένοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είχαν εκφράσει την υποστήριξή τους για μια υποψηφιότητα από τον κεντροδεξιό χώρο, υποδεικνύοντας την επιθυμία τους να μην υπάρξει νέα θητεία για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Χθες, ο Γιώργος Βλάχος επανέλαβε μια δήλωση που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος το καλοκαίρι, τονίζοντας ότι η ψήφος του δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη, τόσο γενικά όσο και για το θέμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας. Όπως ανέφερε, «ας περιμένουμε να δούμε τη θέση της Ν.Δ. και τα χαρακτηριστικά της πρότασης, καθώς και τα πολιτικά ζητήματα που σχετίζονται».

Επιπλέον, ενδιαφέρον παρουσιάζει μια πρόσφατη τοποθέτηση του βουλευτή Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος επισήμανε ότι η ψηφοφορία για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν θα πρέπει να έχει χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, υπενθυμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments