Πολιτική

Στα χαρακώματα Δούκας – Ανδρουλάκης για το νέο οργανόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Στα χαρακώματα Δούκας – Ανδρουλάκης για το νέο οργανόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

Πηγή Φωτογραφίας: [369795] ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ECONOMIST (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ / EUROKINISSI)

Οι πρώτες "βολές" από τον δήμαρχο Αθηναίων

Ενώ στο ΠΑΣΟΚ ανακοινώνονταν το νέο «οργανόγραμμα» του κόμματος, ο Χάρης Δούκας ετοίμαζε τα πρώτα του προειδοποιητικά βέλη προς τον Νίκο Ανδρουλάκη. Πριν από αυτό, οι δύο άνδρες είχαν μια συνομιλία που φέρεται να διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα, με σκοπό να συμφωνήσουν για τον νέο ρόλο του Χάρη Δούκα. Παρ’ όλα αυτά, περίπου μισή ώρα μετά τις ανακοινώσεις, ο δήμαρχος Αθηναίων επιτέθηκε στον κ. Ανδρουλάκη (και έμμεσα στην Άννα Διαμαντοπούλου), κατηγορώντας τον ότι δεν ενήργησε συλλογικά.

Ο Χάρης Δούκας εκφράζει την άποψη ότι στο Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο δεν θα έπρεπε να έχει την πλειοψηφία ο Νίκος Ανδρουλάκης (5-4) και φαίνεται ότι επιθυμούσε τη συμμετοχή των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλη Κατρίνη και Νάντια Γιαννακοπούλου, στους οποίους δεν έγινε πρόταση για συμμετοχή. Ωστόσο, πριν δώσει την έγκρισή του, προφανώς γνώριζε τη σύνθεση του κέντρου και αν το επιθυμούσε, θα μπορούσε να αρνηθεί τη συμμετοχή του εκ των προτέρων, όπως ανέφεραν στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, θεωρεί ότι η Άννα Διαμαντοπούλου είναι αρκετά ευνοημένη, καθώς, όπως τονίζει, «ο στρατηγικός και πολιτικός σχεδιασμός δεν μπορεί να είναι μονοπρόσωπο όργανο και να κατευθύνεται προς μία μόνο πολιτική κατεύθυνση».

Όσον αφορά τις επιλογές του Ανδρουλάκη για τη σκιώδη κυβέρνηση, πραγματοποιήθηκε ουσιαστικά μια αναδιάρθρωση, με την αξιοποίηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ανεξαρτήτως των υποστηρίξεων που είχαν στις εκλογές, όπως για παράδειγμα οι Μανώλης Χριστοδουλάκης και Απόστολος Πάνας, οι οποίοι είχαν ταχθεί από την αρχή με τον Χάρη Δούκα. Στη θέση του γραμματέα τοποθετήθηκε ένα μετριοπαθές στέλεχος, ο Δημήτρης Μπιάγκης, ο οποίος είχε κρατήσει σχετικά ουδέτερη στάση κατά τις εσωκομματικές εκλογές. Η Ευαγγελία Λιακούλη, που υποστήριξε την Άννα Διαμαντοπούλου, ανέλαβε το ΚΤΕ Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας. Ο Δημήτρης Μάντζος παρέμεινε στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, όπου θα λειτουργεί ως τα μάτια και τα αυτιά του Νίκου Ανδρουλάκη στη Βουλή, ενώ η εμπειρία του Παύλου Γερουλάνου αξιοποιήθηκε σε άλλη θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Εκτός της νέας σύνθεσης έμεινε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος έχει διαφωνίες με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ εδώ και αρκετό καιρό.

Σε κάθε περίπτωση, το κύριο ερώτημα που απασχολεί τους περισσότερους δεν είναι ποιοι επιλέχθηκαν, αλλά πώς θα λειτουργήσει η νέα δομή, ιδιαίτερα το Συντονιστικό Πολιτικό Κέντρο. Αυτό ουσιαστικά συνιστά ένα Πολιτικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνεδριάζει σε τακτά χρονικά διαστήματα, με σκοπό να καθορίζει τις κεντρικές θέσεις του κόμματος και να διαμορφώνει τη συνολική στρατηγική. Ο πρωινός καφές θα περιλαμβάνει προφανώς λιγότερα άτομα που θα ασχολούνται με τη στρατηγική της καθημερινότητας, υπό την καθοδήγηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments