Πολιτική

Στέλιος Πέτσας: Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη [vid]

Στέλιος Πέτσας: Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Στέλιος Πέτσας: Δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στην κυβέρνηση Μητσοτάκη [vid]

Οι Έλληνες εμπιστεύονται την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και ζητάνε περισσότερα για την καθημερινότητά τους.

Την άποψη ότι δεν έχει διατυπωθεί ακόμα μια πειστική εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη, εκφράζει ο κ. Στέλιος Πέτσας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 και αναφερόμενος στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της εταιρείας ALCO, ο βουλευτής της ΝΔ είπε ότι «παραδοσιακά, οι κυβερνήσεις σημειώνουν τα χαμηλότερα ποσοστά τον Σεπτέμβριο, καταγράψαμε δημοσκοπική αύξηση τον Οκτώβριο, αλλά δεν είμαι φυσικά ικανοποιημένος με το 25%. Όμως, το 49% δηλώνει ότι δεν υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτό το ποσοστό δείχνει ότι οι συμπολίτες μας είναι περιμέουν περισσότερα από την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για αυτό είπα ότι το 25% στην πρόθεση ψήφου είναι μεγαλύτερο από ό,τι στις δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου αλλά μακριά από το 30% που θα ήθελα εγώ για αυτή τη χρονική συγκυρία και θα ήθελα να το δω έως το τέλος της χρονιάς. Αυτό το λέω γιατί ακόμη και μετά τη μικρή δημοσκοπική ανάκαμψη του ΠΑΣΟΚ εξαιτίας της εκλογικής διαδικασίες που είχε και τη συνεχιζόμενη εσωστρέφεια στον ΣΥΡΙΖΑ, δεν πιστεύω ότι η κεντροαριστερά μπορεί να αρθρώσει πολιτικό λόγο τέτοιο που να δίνει ρεαλιστικές λύσεις στα προβλήματα. Εναπόκειται σε εμάς να πείσουμε τον κόσμο ότι έχουμε τις σωστές απαντήσεις. Αυτή τη στιγμή λοιπόν προτεραιότητα έχει το να απαντήσουμε στα προβλήματα των πολιτών».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι αναγκαία η αλλαγή του εκλογικού νόμου, ο κύριος Πέτσας εξήγησε ότι «ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου».

Σε σχέση, τέλος, με την εσωκομματική κριτική στη Νέα Δημοκρατία, ο κ. Πέτσας σημείωσε: «Με απασχολεί και μάλιστα, πάρα πολύ. Είμαι από μικρό παιδί στην παράταξη αυτή. Θα ήθελα να δω να μην μας απασχολούν ξανά ζητήματα όπως για παράδειγμα, η υψηλή τιμή της ενέργειας, όπως η ασφάλεια στους σιδηροδρόμους, ή οι συμπεριφορές οδηγών στα λεωφορεία. Αυτά τα προβλήματα της καθημερινότητας, όταν αντιμετωπίζονται, «αφαιρούν» πίεση της κοινωνίας προς τους βουλευτές που εύλογα υποβάλλουν ερωτήσεις. Επομένως, όταν θα αντιμετωπίζονται τέτοια προβλήματα, δίνουν τις απαντήσεις στα προβλήματα των πολιτών και οι επόμενες δημοσκοπήσεις πιστεύω θα φέρουν τη ΝΔ υψηλότερα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments