Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις για Συνέδριο και Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Την Πέμπτη οι κρίσιμες αποφάσεις για Συνέδριο και Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [369572] ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Την Τετάρτη είναι προγραμματισμένη η συγκέντρωση του Κασσελάκη με τους υποστηρικτές του

Σε δύο ημέρες, την Πέμπτη, αναμένονται σημαντικές αποφάσεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη διεξαγωγή του συνεδρίου και την υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως είναι γνωστό, η 24η του μήνα είναι η προθεσμία για την υποβολή φακέλων από τους υποψήφιους προέδρους. Ωστόσο, φαίνεται ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν θα μπορέσει να υποβάλει τον φάκελό του, καθώς η Κεντρική Επιτροπή έχει αποφασίσει να τον αποκλείσει. Την ίδια ημέρα, θα συνεδριάσει και η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για να αποφασίσει σχετικά με το συνέδριο, δηλαδή αν θα υπάρξει χώρος για τη διεξαγωγή του ή αν αυτή θα αναβληθεί για αργότερα.

Εν τω μεταξύ, παρά τις διαβεβαιώσεις των συνεργατών του Στέφανου Κασσελάκη ότι ο πρώην πρόεδρος προετοιμάζεται για να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος, η πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής πιστεύει ότι ο κύριος στόχος του είναι να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να ιδρύσει το δικό του κόμμα. «Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει αναλάβει αποστολή για την αποδόμηση του ΣΥΡΙΖΑ και την εξυπηρέτηση συμφερόντων που επιθυμούν τη διατήρηση της ΝΔ στην εξουσία», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Η απόφαση του να νοικιάσει γραφεία 1.500 τετραγωνικών μέτρων αντί 20.000 ευρώ στη Λεωφόρο Πειραιώς έχει αναζωπυρώσει τις συζητήσεις σχετικά με την πιθανότητα δημιουργίας νέου πολιτικού φορέα. Οι συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο 350 τετραγωνικά, αφήνοντας ανοιχτό το ερώτημα για την τύχη του υπόλοιπου κτηρίου, εάν τελικά δεν καταφέρει να είναι υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Κάπου πρέπει να οργανωθεί ο προεκλογικός αγώνας, καθώς κάποιοι βιάστηκαν να τον απομακρύνουν από το γραφείο του».

Αύριο το απόγευμα, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει συνάντηση με τους εθελοντές που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του, στα γραφεία που έχει ενοικιάσει.

Η ομάδα των «100» του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι αυτή η κίνηση επιβεβαιώνει τις προθέσεις του πρώην προέδρου, ο οποίος, μόλις συνειδητοποίησε ότι θα χάσει και το συνέδριο, προσανατολίζεται στη δημιουργία του δικού του κόμματος. Η Ράνια Θρασκιά δήλωσε: «Δεν έχω καμία ένδειξη ότι ετοιμάζει τη δημιουργία νέου φορέα ή κόμματος», ενώ ο Γιώργος Καραμέρος άσκησε κριτική στον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται να έχει εγκλωβιστεί και να έχει οδηγηθεί σε πολλά λάθη λόγω διάφορων συμβουλών, τα οποία συνεχίζουν να παρατηρούνται».

Ταυτόχρονα, οι διαδικασίες για την εκλογή των συνέδρων στις 2-3 Νοεμβρίου προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, καθώς τα στελέχη της Κουμουνδούρου δηλώνουν ότι το συνέδριο και οι εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά. Επισημαίνουν επίσης ότι το ζήτημα του Στέφανου Κασσελάκη έχει κλείσει, καθώς δεν μπορεί να συμμετάσχει στο συνέδριο, δεδομένου ότι η Κεντρική Επιτροπή έχει αποφασίσει για την τύχη του.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το μέλος της ΚΕ και υποστηρικτής του αποπεμφθέντος προέδρου, Θανάσης Οικονόμου, αναφερόμενος στους εσωκομματικούς του αντιπάλους, δήλωσε: «Κουκουλοφόρους ή κουκουλοφλώρους. Όταν έχεις μια άποψη για τον πρόεδρό σου, την εκφράζεις ανοιχτά. Πολλοί προσπαθούν να την αποκρύψουν, όχι επειδή φοβούνται, αλλά γιατί δεν έχουν το θάρρος να εκφράσουν τη γνώμη τους».

Ταυτόχρονα, ο Σωκράτης Φάμελλος συνεχίζει τις περιοδείες του και σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στα λάθη του πρώην προέδρου που οδήγησαν στην έκπτωσή του. «Θυματοποιείται, ενώ το πραγματικό θύμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζητήσαμε να γίνει προσφυγή στη βάση με τη συμμετοχή όλων, χωρίς κατηγορίες, ώστε να κλείσουμε αυτή τη σελίδα, καθώς είναι απλώς παραμύθι».

Ο Παύλος Πολάκης, μετά την περιοδεία του σε Σπάρτη, Τρίπολη και Άργος, επιστρέφει στην Αττική και αύριο θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στο Περιστέρι.

Από την άλλη, ο Νικόλας Φαραντούρης συνεχίζει να αναδεικνύει ζητήματα που αφορούν την ενέργεια και την καταπολέμηση των καρτέλ. Μάλιστα, πρότεινε τη συγκέντρωση των αρμοδιοτήτων ελέγχου τους στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, απομακρύνοντας τις άλλες Αρχές, παραθέτοντας στοιχεία από τη EUROSTAT που δείχνουν ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στην Ε.Ε. στις ανατιμήσεις και στη φτωχοποίηση των περιφερειών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments