AGRICULTURE

Ζάχαρη: Σε χαμηλό έξι ετών αναμένονται οι προμήθειες στις αρχές του 2025

Ζάχαρη: Σε χαμηλό έξι ετών αναμένονται οι προμήθειες στις αρχές του 2025

Πηγή Φωτογραφίας: pixabay.com

Η ακραία ξηρασία και η εξάπλωση της ασθένειας των φυτών επηρεάζουν την παραγωγή στην κορυφαία εξαγωγική χώρα της Βραζιλίας

Οι παγκόσμιες προμήθειες ζάχαρης αναμένεται να συρρικνωθούν στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι ετών στις αρχές του 2025, καθώς η ξηρασία εμποδίζει την παραγωγή στην κορυφαία εξαγωγική χώρα της Βραζιλίας, σύμφωνα με τον έμπορο εμπορευμάτων Czarnikow Group Ltd.

Η ακραία ξηρασία έχει διαβρώσει τις συνθήκες καλλιέργειας ζαχαροκάλαμου, περιορίζοντας την ικανότητα των εργοστασίων να παράγουν ζάχαρη τους τελευταίους μήνες της τρέχουσας περιόδου και σηματοδοτώντας μια καθυστερημένη έναρξη της συγκομιδής του επόμενου έτους, δήλωσε ο Πέντρο Μιζουτάνι, επικεφαλής της Czarnikow για την εμπορία ακατέργαστης ζάχαρης, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Σάο Πάολο.

Οι ανησυχίες σχετικά με τους περιορισμούς στην παραγωγή στη Βραζιλία – που προκαλούνται επίσης από την εξάπλωση της ασθένειας των φυτών – έχουν διατηρήσει τις τιμές του γλυκαντικού πάνω από τον ιστορικό μέσο όρο τα τελευταία χρόνια, υπογραμμίζοντας την εξάρτηση του κόσμου από τις προμήθειες της νοτιοαμερικανικής χώρας. Η χώρα αναμένεται να αντιπροσωπεύει σχεδόν το 75% του συνόλου της ακατέργαστης ζάχαρης που διακινείται παγκοσμίως φέτος, σύμφωνα με την εταιρεία συμβούλων Datagro.

Η συγκομιδή του ζαχαροκάλαμου στην κύρια περιοχή παραγωγής της Βραζιλίας δεν αναμένεται να ξεκινήσει πριν από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Απριλίου, εβδομάδες αργότερα από το συνηθισμένο, σύμφωνα με τον Μιζουτάνι. Το ασφάλιστρο που πληρώνουν οι έμποροι για τη ζάχαρη για παράδοση τον Μάρτιο σε σχέση με τις προμήθειες για τον Μάιο έχει αυξηθεί από τον Σεπτέμβριο, αντανακλώντας τη στενότητα, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Οι προμήθειες θα πρέπει να είναι «πολύ σφιχτές» το πρώτο τρίμηνο, ακόμη και όταν η χαμηλότερη παραγωγή στη Βραζιλία μετριάζεται από τη χαλάρωση της ζήτησης και τη μεγαλύτερη σοδειά στην Κίνα, δήλωσε ο Λουίζ Σιλβέστρε Κοέλιο, επικεφαλής έμπορος της Sucres et Denrees SA στη Βραζιλία, κατά τη διάρκεια του ίδιου συνεδρίο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments