Πολιτική

Ανδρουλάκης για το ΑΣΕΠ: Καταψηφίσαμε επί της αρχής και ψηφίσαμε τα άρθρα που έπρεπε

Ανδρουλάκης για το ΑΣΕΠ: Καταψηφίσαμε επί της αρχής και ψηφίσαμε τα άρθρα που έπρεπε

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//Ανδρουλάκης για το ΑΣΕΠ: Καταψηφίσαμε επί της αρχής και ψηφίσαμε τα άρθρα που έπρεπε

Από το βήμα της Βουλής απάντησε στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη για τη νομοσχέδιο του ΑΣΕΠ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισε επί της αρχής το ν/σ αλλά άρθρα που βελτιώνουν την παρούσα κατάσταση, όπως είπε.

«Ο λαλίστατος κ. Μαρινάκης μας εγκαλεί γιατί δεν ψηφίσαμε τον νόμο για το ΑΣΕΠ. Δεν είπε, βέβαια, ότι στηρίξαμε άρθρα σημαντικά που βελτιώνουν την κατάσταση. Μιλάτε εσείς για το ΑΣΕΠ; Τα έδρανά σας έχουν μνήμη και θυμούνται τι λέγατε τότε όταν καταγγέλλατε το ΠΑΣΟΚ για το ΑΣΕΠ ότι είναι πολιτικό κακούργημα ο νόμος αυτός. Το 2021 φέρατε τον νόμο 4765 που καταψηφίσαμε και πάλι λέγατε ότι είστε αντιμεταρρυθμιστές. Τελικά ποιος είχε δίκιο; Εσείς που τον ψηφίσατε ή εμείς που το καταψηφίσαμε; Αν είχατε δίκιο γιατί έχετε φέρει 30 τροποποιήσεις, νομοθετικές παρεμβάσεις του νόμου που λέγατε ότι ήταν λύση. Μάλλον τότε κάνατε λάθος και καλώς δεν ψηφίσαμε και τώρα με συνεχιζόμενα λάθη και εκ νέου λάθη προσπαθείτε να μας κουνήσετε το δάχτυλο. Η ουσία είναι ότι προσπαθείτε να μεταβιβάσετε τις ευθύνες σας στο ΑΣΕΠ», είπε από τη Βουλή ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το ερώτημα που προκύπτει είναι αυτοί οι 10.000 που βρίσκονται υπό ομηρία με το νομοθέτημά σας βρίσκουν λύση; Καμία λύση. Καλώς καταψηφίσαμε επί της αρχής και ψηφίσαμε τα άρθρα που έπρεπε για να βελτιωθεί η όποια κατάσταση υπάρχει σήμερα», πρόσθεσε.

Μαρινάκης κατά Ανδρουλάκη: Στο ίδιο έργο θεατές

Το πρωί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης επιτέθηκε στον κ. Ανδρουλάκη για την άρνηση υποστήριξης του νομοσχεδίου του ΑΣΕΠ.

«Μια τέτοια προσχηματική άρνηση, αποτελεί -δυστυχώς- προσφιλή τακτική του ΠΑΣΟΚ, όπως είχαμε δει και στα νομοσχέδια για την ίδρυση μη κρατικών- μη κερδοσκοπικών τμημάτων ξένων ΑΕΙ στην Ελλάδα, ή για την επιστολική ψήφο.

Μόνη μας ευχή, αυτό το πρώτο δείγμα της ανανεωμένης θητείας του κ. Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ να μην είναι προάγγελος μιας δεύτερης θητείας της οποίας ο τίτλος θα είναι «στο ίδιο έργο θεατές”», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments