Πολιτική

Μετρά αντίστροφα ο Κασσελάκης για νέο κόμμα και Συνέδριο

Μετρά αντίστροφα ο Κασσελάκης για νέο κόμμα και Συνέδριο

Πηγή Φωτογραφίας: [372451] ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το περιβάλλον του πρώην προέδρου θέλησε να βάλει στο ίδιο «τσουβάλι» τον Παύλο Πολάκη και τους «100», καλλιεργώντας το σχήμα «Κασσελάκης εναντίον όλων».

Με σκοπό να κινητοποιήσει τους υποστηρικτές του, ο Στέφανος Κασσελάκης επαναφέρει το θέμα της παράνομης αποπομπής του. Σήμερα προγραμματίζει συνάντηση με «φίλους και εθελοντές» της υποψηφιότητάς του.

Πριν από μία εβδομάδα, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε δηλώσει σε ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ότι «δεν αμφισβητώ την άρση εμπιστοσύνης, αποδέχομαι την απόφαση παρά την έλλειψη μυστικότητας». Ωστόσο, τις τελευταίες τρεις ημέρες, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί πλέον δημοσίως την αποπομπή του από την προεδρία του κόμματος, εντείνοντας την ένταση στις σχέσεις του με την ηγεσία της Κουμουνδούρου.

Κατά την πρόσφατη περιοδεία του στη Θεσσαλονίκη το περασμένο Σαββατοκύριακο, κάλεσε τους υποστηρικτές του να συμμετάσχουν στις εκλογές για την εκλογή αντιπροσώπων στο επερχόμενο έκτακτο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο να ανατρέψουν την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Χθες, το γραφείο του εξέδωσε ανακοίνωση σε απάντηση της συνέντευξης του πρώην υπουργού και μέλους της Κ.Ε., Χριστόφορου Βερναρδάκη, ο οποίος δήλωσε ότι τυπικά παραμένει μέλος του οργάνου και ότι ψήφισε τηλεφωνικά υπέρ της πρότασης μομφής στις αρχές Οκτωβρίου.

Στην ανακοίνωση του γραφείου του πρώην προέδρου αναφέρεται ότι, σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ, «η απουσία μέλους της Κ.Ε. για 6 μήνες από τις συνεδριάσεις, τις δράσεις και τις λειτουργίες της θεωρείται παραίτηση από την ιδιότητα αυτή». Επισημαίνεται ότι το καταστατικό του κόμματος αναφέρεται σε «αδικαιολόγητη απουσία» κάποιου μέλους του οργάνου.

Ο Χριστόφορος Βερναρδάκης προέτρεψε τον Στέφανο Κασσελάκη να μην ανησυχεί για την ιδιότητά του ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και για την ένταση της πολιτικής του συμμετοχής στα δημόσια ζητήματα, τονίζοντας ότι «πάντα ενεργώ νόμιμα και με πλήρη συνείδηση».

Ωστόσο, η επίθεση από το περιβάλλον του Κασσελάκη προς τον Βερναρδάκη δεν είναι καθόλου τυχαία. Ο πρώην υπουργός έχει πλέον στραφεί προς τον Παύλο Πολάκη και έχει συνυπογράψει δήλωση με άλλα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του βουλευτή Χανίων, δηλώνοντας ότι απείχαν από την ψηφοφορία για τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Κασσελάκη.

Το περιβάλλον του πρώην προέδρου επιχείρησε να συνδυάσει τον Παύλο Πολάκη με τους «100», προωθώντας την ιδέα του «Κασσελάκης εναντίον όλων». Ταυτόχρονα, με την επίθεση κατά του Χριστόφορου Βερναρδάκη, δημιουργεί ένα νέο φράγμα απέναντι στον Πολάκη, με στόχο να περιορίσει τις πιθανές μετακινήσεις υποστηρικτών του προς τον Κρητικό βουλευτή.

Απόψε, ο Στέφανος Κασσελάκης θα υποδεχτεί τους υποστηρικτές του στα γραφεία του στον Ταύρο. Το αρχικό πλάνο για μια ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη έχει εγκαταλειφθεί, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είχε γίνει η κατάλληλη προετοιμασία από την ομάδα του για να διασφαλιστεί μια μεγάλη συμμετοχή που θα αποτύπωνε το «κύμα» που επικαλούνται ο πρώην πρόεδρος και οι συνεργάτες του.

Χθες, πραγματοποιήθηκε έκτακτη διαδικτυακή σύσκεψη με μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, την οποία συγκάλεσε η ομάδα του Κασσελάκη. Ο κύριος στόχος τους είναι να διασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τα επόμενα βήματα μέχρι το συνέδριο, με κεντρικό σημείο αναφοράς τις εκλογές για την εκλογή αντιπροσώπων στο έκτακτο συνέδριο του κόμματος.

Φαίνεται, ωστόσο, ότι η πλευρά του Κασσελάκη επαναφέρει τη θέση της αμφισβήτησης της αποπομπής του, με σκοπό να ενισχύσει την πίεση προς την Κουμουνδούρου και να συσπειρώσει τους υποστηρικτές του. Στις εργασίες του εκτάκτου συνεδρίου, αναμένεται ότι οι αντιπρόσωποι που υποστηρίζουν τον Κασσελάκη θα καταθέσουν τροπολογία στο κείμενο πολιτικής απόφασης, στην οποία θα τονίζεται ότι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις εκλογές προεδρίας παραμένει ο Στέφανος Κασσελάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments