Διεθνή

Συρία: Χτύπημα-απάντηση της Τουρκίας για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα – 12 οι νεκροί [vid]

Συρία: Χτύπημα-απάντηση της Τουρκίας για την τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα – 12 οι νεκροί [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: TWITER / EHA MEDYA

Δύο παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς υποστηρίζουν οι κουρδικές δυνάμεις

Για δώδεκα νεκρούς, ανάμεσά τους και δύο παιδιά, από τα τουρκικά πλήγματα στη βόρεια και την ανατολική Συρία που ακολούθησε ως απάντηση στην τρομοκρατική επίθεση στην Άγκυρα, έκαναν λόγο σήμερα οι κουρδικές δυνάμεις.

«Στη διάρκεια των τελευταίων ωρών, (…) ένα νέο κύμα επιθέσεων στη βόρεια και την ανατολική Συρία» προκάλεσε το θάνατο 12 αμάχων, ενώ 25 τραυματίσθηκαν, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS), ο ένοπλος κλάδος της αυτόνομης διοίκησης της περιφέρειας που υποστηρίζεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

&nbsp

«Επιπλέον των κατοικημένων ζωνών, τουρκικά πολεμικά αεροπλάνα και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στοχοθέτησαν αρτοποιεία, ηλεκτρικούς σταθμούς, πετρελαϊκές εγκαταστάσεις και σημεία ελέγχου των (κουρδικών) δυνάμεων εσωτερικής ασφαλείας», προστίθεται στην ανακοίνωση, στην οποία γίνεται επίσης αναφορά σε πυρά του τουρκικού πυροβολικού.

Η Τουρκία θεωρεί πως οι κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG), οι οποίες κυριαρχούν στις FDS, αποτελούν κλάδο του PKK, το οποίο χαρακτηρίζει «τρομοκρατική οργάνωση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments