Nέα της αγοράς

9ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας

9ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας

Πηγή Φωτογραφίας: hellenic-swedishcc.gr

Στις 5/11 στο Μουσείο Μπενάκη

Tο 9ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας, με τίτλο «Mapping Key Transitions in Business», που διοργανώνει το Ελληνο-Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο θα πραγματοποιηθεί στις 5 Νοεμβρίου 2024, στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα, σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Ελλάδα.

Το φετινό φόρουμ θα επισημάνει τις κομβικές μεταβάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον των βιομηχανιών, χρησιμεύοντας ως πλατφόρμα συζήτησης σχετικά με το πώς οι επιχειρήσεις πλοηγούνται στα εξελισσόμενα γεωπολιτικά, τεχνολογικά και εργατικά τοπία του σήμερα. Συγκεντρώνοντας εμπειρογνώμονες και πρωτοπόρους από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό και κυβερνητικό τομέα, το φόρουμ θα διερευνήσει καινοτόμες προσεγγίσεις και στρατηγικές ως απάντηση σε αυτές τις παγκόσμιες αλλαγές σε τρεις βασικούς θεματικούς τομείς.

Συνεδρία 1: Γεωπολιτική σε μετάβαση Η πρώτη συνεδρία θα εξερευνήσει το εξελισσόμενο παγκόσμιο γεωπολιτικό τοπίο, που καθοδηγείται από τις πολυάριθμες εκλογές που πραγματοποιούνται παγκοσμίως το 2024. Αυτή η συνεδρία θα εξετάσει τις πιθανές επιπτώσεις στο διεθνές εμπόριο, ιδιαίτερα πώς η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και η Κίνα μπορούν να προσανατολιστούν στις αυξανόμενες εντάσεις, τις εμπορικές πολιτικές και οικονομική ανταγωνιστικότητα. Οι ειδικοί θα συζητήσουν τις ευρύτερες επιπτώσεις για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται διασυνοριακά, ειδικά στο πλαίσιο της πιθανής νέας εμπορικής δυναμικής.

Συνεδρία 2: Το μέλλον των θέσεων εργασίας Η δεύτερη συνεδρία θα ασχοληθεί με το κρίσιμο ζήτημα της ανάπτυξης του εργατικού δυναμικού λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαίες τεχνολογικές εξελίξεις και τις εξελισσόμενες οικονομικές απαιτήσεις. Εστιασμένη στην αγορά εργασίας της Ελλάδας, αυτή η συζήτηση θα καλύψει το διευρυνόμενο χάσμα δεξιοτήτων και την ανάγκη για συντονισμένες μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, τη δια βίου μάθηση και την κινητικότητα του εργατικού δυναμικού. Οι συμμετέχοντες στην ομάδα θα τονίσουν τη σημασία της προσαρμογής σε ένα μέλλον όπου η συναισθηματική νοημοσύνη, η δημιουργικότητα και η προσαρμοστικότητα είναι τόσο ζωτικής σημασίας όσο και οι παραδοσιακές τεχνικές δεξιότητες.

Συνεδρία 3: Προκλήσεις AI & Ρυθμιστικό Περιβάλλον Η τελευταία συνεδρία θα εμβαθύνει στην ταχέως εξελισσόμενη σφαίρα της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και στις συνοδευτικές κανονιστικές προκλήσεις της, καθώς και στις ηθικές της επιπτώσεις. Καθώς η τεχνητή νοημοσύνη μεταμορφώνει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν στην υπεύθυνη διακυβέρνηση της τεχνητής νοημοσύνης, το απόρρητο των δεδομένων, την ηθική και την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Βασική εστίαση θα είναι ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός για την τεχνητή νοημοσύνη, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Αυγούστου 2024 [(ΕΕ) 2024/168 και πώς η Ελλάδα και η Σουηδία πλοηγούνται σε αυτό το εξελισσόμενο ρυθμιστικό πλαίσιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments