Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για Novartis: Ημέρα δικαίωσής μου η σημερινή

Άδωνις Γεωργιάδης για Novartis: Ημέρα δικαίωσής μου η σημερινή

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης για Novartis: Ημέρα δικαίωσής μου η σημερινή

Μεγάλη ευκαιρία να αποκαλυφθεί ποιοι έβαλαν τους ψευδομάρτυρες

Με αισθήματα δικαίωσης υποδέχεται ο Άδωνις Γεωργιάδης τη σημερινή απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να βγάλει τις «κουκούλες» από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες για την υπόθεση Novartis.

Η μεγάλη πρόκληση, ωστόσο, για τον υπουργό Υγείας δεν είναι να τους τιμωρήσουμε, κάτι που θα κρίνει διά της θεσμικής οδού η Δικαιοσύνη, αλλά να αποκαλύψουν οι ίδιοι οι προστατευόμενοι μάρτυρες ποιοι τους έβαλαν και αυτό γιατί «αποκλείεται μόνοι τους να σκέφθηκαν τέτοια τερατώδη ψεύδη».

Όπως τονίζει σχετικά ο υπουργός Υγείας, «η διαλεύκανση αυτής της πτυχής είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον η εργαλειοποίηση των θεσμών για πολιτικούς σκοπούς».

Υπενθυμίζουμε ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες, για τους οποίους αίρεται το καθεστώς της προστασίας, είναι δύο και έφεραν τις κωδικές ονομασίες «Αικατερίνη Κελέση» και «Μάξιμος Σαράφης».

Κατά πληροφορίες, μετά από εισήγηση της επίκουρης εισαγγελέως Ελένης Παπαδοπούλου που υπηρετεί στην Οικονομική Εισαγγελία αίρεται το καθεστώς προστασίας για τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες στην υπόθεση της Νovartis, ενώ αναστέλλεται και το καθεστώς της προστασίας τους από ποινικές διώξεις.

Να σημειωθεί, επίσης, ότι τρίτος μάρτυρας που υπήρξε προστατευόμενος έχει ήδη αποχαρακτηριστεί μόνος του και δεν τυγχάνει πλέον προστασίας, ενώ οι ενοχοποιητικές καταθέσεις τους που ενέπλεξαν σημαίνοντες πολιτικούς με τα μαύρα ταμεία του φαρμακευτικού κολοσσού, δεν επιβεβαιώθηκαν στις πολυετείς έρευνες που ακολούθησαν δικαστικά από κανένα άλλο στοιχείο, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα εκείνους που μετείχαν στις έρευνες για τους πολιτικούς.

Αναλυτικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημειώνει σε σχετική ανάρτησή του στο X:

«Η σημερινή απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να αφαιρέσει -επιτέλους- την προστασία από τους δύο συκοφάντες, που ψευδώς κατηγόρησαν και εμένα και άλλους 9 συναδέλφους μου για τη Novartis, είναι μία ημέρα δικαίωσης. Όμως το προσωπικό στοιχείο υποχωρεί μπροστά στο συμφέρον της Δημοκρατίας. Το μείζον εδώ δεν είναι να τους τιμωρήσουμε, αυτά θα τα αποφασίσει η Δικαιοσύνη με θεσμικό τρόπο. Το μείζον εδώ είναι να αποκαλύψουν ποιοι τους έβαλαν, διότι αποκλείεται μόνοι τους να σκέφθηκαν τέτοια τερατώδη ψεύδη. Η διαλεύκανση αυτής της πτυχής είναι ο μόνος τρόπος να μην επαναληφθεί ποτέ στο μέλλον η εργαλειοποίηση των θεσμών για Πολιτικούς Σκοπούς. Αυτό αφορά όλους τους Έλληνες πολίτες και όχι μόνον εμάς τους 10»

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments