Πολιτική

Μητσοτάκης: Τώρα είναι η στιγμή για ένα νέο συμβόλαιο δράσης ανάμεσα σε πολιτεία και επιχειρηματικότητα

Μητσοτάκης: Τώρα είναι η στιγμή για ένα νέο συμβόλαιο δράσης ανάμεσα σε πολιτεία και επιχειρηματικότητα

Πηγή Φωτογραφίας: [372840] ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Β. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

«Υπάρχει ένα δεδομένο στον τόπο μας το οποίο αν και άυλο αποτελεί ένα χειροπιαστό πλεονέκτημα»

Με τα λόγια του προέδρου του ΣΕΒ ότι «Η χώρα βελτιώνεται συγκρινόμενη με τις καλύτερες χώρες για να βλέπουμε τις ελλείψεις μας αλλά πρέπει να συνειδητοποιούμε που βρισκόμασταν πριν από λίγα χρόνια», ξεκίνησε την ομιλία του στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Πρέπει να βλέπουμε τις αποστάσεις που έχουμε διανύσει. Η Ελλάδα του 2024 δεν έχει σχέση με το 2019. Η οικονομία έχει βγει από την εντατική, η επενδυτική βαθμίδα είναι γεγονός και οι εξαγωγές αγγίζουν το 50% του ΑΕΠ». Και συνέχισε: «Έχουμε κλείσει το μισό επενδυτικό κενό που μας χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη».

«Πιστεύω», είπε ο πρωθυπουργός «ότι τώρα είναι η στιγμή για ένα νέο συμβόλαιο δράσης που θα κάνει αποτελεσματικότερη την συνεργασία πολιτείας και επιχειρηματικότητας». «Είμαστε στις χώρες με τις καλύτερες προοπτικές για την επόμενη 5ετία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Υπάρχει ένα δεδομένο στον τόπο μας το οποίο αν και άυλο αποτελεί ένα χειροπιαστό πλεονέκτημα. Και αυτό δεν είναι άλλο από την πολιτική σταθερότητα την οποία εμείς την έχουμε και πρέπει να αναγνωρίζουμε τη σημασία της. Και στις μέρες μας την αναζητούν πολλά κράτη ενώ εμείς την θεωρούμε αυτονόητη. Η σιγουριά της ομαλότητας είναι η αφετηριακή προϋπόθεση για κάθε τι που διαμορφώνει ένα θετικό επενδυτικό κλίμα και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να επενδύουν με ασφάλεια».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments