Διεθνή

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις

Ερντογάν: Οι ΗΠΑ στηρίζουν τρομοκρατικές οργανώσεις

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

«Είναι πλέον γνωστό ότι η Αμερική χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά της συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στην επίθεση στην Αγκυρα, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη το PKK

Πυρά κατά των ΗΠΑ, υποστηρίζοντας ότι «χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά της συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ», εξαπέλυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ υποστήριξε ότι οι δράστες της προχθεσινής τρομοκρατικής επίθεσης στην Αγκυρα εισήλθαν στην Τουρκία από τη Συρία.

«Tο PYD/YPG, το παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης PKΚ στη Συρία, είναι καταδικασμένο να εγκαταλειφθεί και να μείνει μόνο του. Η Αμερική κρατά αυτή την τρομοκρατική οργάνωση στα χέρια της για λίγο, αλλά, όταν λήξει αυτός ο χρόνος, πρέπει να τους εγκαταλείψει.

Είναι μάταιες οι προσπάθειες της τρομοκρατικής οργάνωσης, που εκμεταλλεύεται την αστάθεια στη Συρία και επιχειρεί να βρεθεί υπό την προστασία ορισμένων δυτικών χωρών. Αυτό δεν θα συνεχιστεί για πάντα. Θυμηθείτε, οι συζητήσεις για την αποχώρηση της Αμερικής από την περιοχή συνεχίζονται εδώ και πολύ καιρό. Εχει γίνει ήδη σαφές, καθώς οι συζητήσεις έχουν διαρκέσει, ότι η αποχώρηση θα είναι τακτική και όχι στρατηγική», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος μιλώντας σε δημοσιογράφους από το αεροπλάνο, κατά την επιστροφή του από τη Ρωσία.

«Είναι πλέον γνωστό ότι η Αμερική χρησιμοποιεί τρομοκρατικές οργανώσεις στην περιοχή για τα δικά της συμφέροντα και την ασφάλεια του Ισραήλ. Παρέχει η Αμερική κάθε είδους εργαλεία, εξοπλισμό, πυρομαχικά και κάθε υποστήριξη στο Ισραήλ στην περιοχή; Δίνει λεφτά; Τα μάτια και τα αυτιά μας είναι ανοιχτά σε όλες τις εξελίξεις που συμβαίνουν δίπλα στα εδάφη μας και δεν μπορούμε να κάνουμε συμβιβασμούς σε αυτές. Θα είμαστε οι προστάτες των εδαφών μας. Πρέπει να σκεφτόμαστε ανά πάσα στιγμή ότι μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε διείσδυση εναντίον μας από τη Συρία ή άλλα μέρη. Γι’ αυτό πρέπει να λάβουμε ανάλογα μέτρα για την ασφάλειά μας», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Πηγή:kathimerini

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments