Policy Briefs

Περιοδεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στα Βαλκάνια

Περιοδεία της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στα Βαλκάνια

Πηγή Φωτογραφίας: CNN

Περιοδεία της προέδρου της Κομισιόν σε τρεις βαλκανικές χώρες

Περιοδεία σε σειρά βαλκανικών χωρών πραγματοποιεί η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία προωθώντας την διεύρυνση της ΕΕ επισκέπτεται την Παρασκευή την Σερβία μία ημέρα μετά την παρουσία της σε Βοσνία – Ερζεγοβίνη και Βόρεια Μακεδονία

Η συνορεύουσα με την Ελλάδα χώρα υπέβαλε αίτηση για ένταξη στην ΕΕ τον Μάρτιο του 2004 και έκανε το μεγάλο βήμα για να αρθεί το βέτο της Ελλάδας με την Συμφωνία των Πρεσπών, βάσει της οποίας άλλαξε το συνταγματικό της όνομα.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στα Σκόπια η φον ντερ Λάιεν υποστήριξε ότι η χώρα έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων που είναι απαραίτητες για την ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Πρόσθεσε ότι τα σχεδια διεύρυνσης της Ενωσης αποτελούν πρώτιστη προτεραιότητα για τις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα η πρόεδρος της Κομισιόν επισκέφθηκε ένα χωριό της κεντρικής Βοσνίας που καταστράφηκε από τις πρόσφατες πλημμύρες και τις κατολισθήσεις, λέγοντας ότι η ΕΕ στέκεται στο πλευρό της χώρας.

Η καταστροφή στοίχισε τη ζωή σε 27 ανθρώπινες ζωές. Μετά από αυτήν το Σαράγεβο ζήτησε βοήθεια από τις Βρυξέλλες και πολλά κράτη – μέλη της ΕΕ έστειλαν ομάδες για να βοηθήσουν μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments