Πολιτική

Ά.Γεωργιάδης: Ετοιμάζω μήνυση κατά της Τζάκρη γιατί δεν επιτρέπω καμιά αμφισβήτηση της ηθικής μου συγκρότησης

Ά.Γεωργιάδης: Ετοιμάζω μήνυση κατά της Τζάκρη γιατί δεν επιτρέπω καμιά αμφισβήτηση της ηθικής μου συγκρότησης

Πηγή Φωτογραφίας: [372857] ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙΚΑΙΡΩΝ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Θλιβερή η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις κουκούλες της Νοβάρτις

«Αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατονομάσουν τους ηθικούς αυτουργούς, αν πουν ποιοι τους έβαλαν, θα αποσύρω τη μήνυσή μου», δήλωσε προ ολίγου ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Απαντώντας συγκεκριμένα για την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να άρει το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα, ο υπουργός Υγείας τόνισε πως «ο μίτος της Αριάδνης είναι η άρση του καθεστώτος ασυλίας Οι άνθρωποι αυτοί θα κληθούν στις δικαστικές αίθουσες και θα λογοδοτήσουν ενώπιον της δικαιοσύνης. Οι άνθρωποι αυτοί μού είναι τελείως άγνωστοι. Βαθιά υποκριτική είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Τουλουπάκη δίνει το καθεστώς του προστατευόμενου μάρτυρα στον κ. Δεσταμπασίδη, ο οποίος είναι προφυλακισμένος για απάτη, επισήμως για την δικαιοσύνη, αλλά και για την Νοβάρτις. Αυτό έπληξε ή όχι τον θεσμό; Στις ΗΠΑ, το καθεστώς αίρεται αν ο κατηγορούμενος αθωωθεί. Οι άνθρωποι αυτοί κατήγγειλαν 10 πρόσωπα και όλα αθωώθηκαν. Ποια είναι η εξασφάλιση ότι δεν πρόκειται για έναν κοινό συκοφάντη; Σοφή η απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας. Η δικαιοσύνη είδε ότι και οι 10 κατηγορούμενοι για τη σκευωρία της Νοβάρτις αθωώθηκαν  .

Συνεχίζοντας την παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης συμπλήρωσε: «Θα κατατεθούν μήνυση και αγωγή. Βεβαίως θα ζητώ χρήματα. Θα πρόκειται για σοβαρά οικονομικά ποσά. Όμως, τα λεφτά δεν είναι ο δικός μου σκοπός, καίτοι οι δικηγόροι μου μού λένε ότι θα λάβω πολλά λεφτά. Όμως, το μείζον είναι να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί για ένα και μοναδικό λόγο: να μην επαναληφθεί κάτι τέτοιο. Τίποτα δεν έχει παραγραφεί. Η κατηγορία είναι εσχάτη προδοσία, δηλαδή κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος, προκειμένου να κερδηθούν οι εκλογές. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι συνταγματολόγος και έχει τοποθετηθεί δημόσια επ’ αυτού. Είπαν «πώς θα κυβερνήσουμε τις εκλογές; Θα βάλουμε μερικούς στην φυλακή!». Το μείζον είναι ότι χρησιμοποιήθηκε η ελληνική δικαιοσύνη προς επίτευξη πολιτικών στόχων. Εδώ έχουμε υποταγή της δικαιοσύνης στην πολιτική. Και αυτό, για να τεθεί ως κατηγορία, θα πρέπει να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία. Πιστεύω ότι ο τότε ΣΥΡΙΖΑ έστησε την ιστορία. Ετοιμάζω μήνυση ενάντια στην κυρία Τζάκρη, γιατί δεν θα ανεχθώ από κανέναν αμφισβήτηση της ηθικής μου συγκρότησης. Την δική μας ευγένεια την εκλαμβάνουν ως αδυναμία και αυτό βλάπτει βαθιά την αστική δημοκρατία.

Οι ανακοινώσεις περί του ότι, δήθεν πλήττεται ο θεσμός είναι θλιβερές. Πλήττεται ή όχι ο θεσμός όμως με το γεγονός ότι μια μέρα πριν έρθει η δικογραφία στην Βουλή είχαν διαρρεύσει και δημοσιευθεί αποσπάσματα των καταθέσεων των «Μαρτύρων» σε φιλική τους εφημερίδα;

Πλήττεται ή όχι ο θεσμός από την αποκάλυψη των τριών ονομάτων των μαρτύρων σε όλα τα ΜΜΕ σε 24 ώρες τότε. Διότι τα ονόματα τους δεν τα μάθαμε χθες, είχαν γραφτεί από την πρώτη μέρα. Ποιος διέρρευσε τα ονόματα εμείς; Ή η Εισαγγελία Διαφθοράς που ήταν και η μόνη που τα γνώριζε;

Ωστόσο, αν οι προστατευόμενοι μάρτυρες κατονομάσουν τους ηθικούς αυτουργούς, αν πουν ποιοι τους έβαλαν, θα αποσύρω τη μήνυσή μου», ολοκλήρωσε ο υπουργός Υγείας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments