Πολιτική

Άδωνις Γεωργιάδης για Novartis: Θέλω να κυνηγήσω τους ηθικούς αυτουργούς των δυο προστατευόμενων μαρτύρων

Άδωνις Γεωργιάδης για Novartis: Θέλω να κυνηγήσω τους ηθικούς αυτουργούς των δυο προστατευόμενων μαρτύρων

Πηγή Φωτογραφίας: (ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI)//Άδωνις Γεωργιάδης για Novartis: Θέλω να κυνηγήσω τους ηθικούς αυτουργούς των δυο προστατευόμενων μαρτύρων

Δεν αποκλείω να κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ πίσω από τις κουκούλες

«Ο στόχος των ηθικών αυτουργών πίσω από τις κουκούλες για την Novartis ήταν η αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε πρωινή παρέμβασή του, ο υπουργός Υγείας ρωτήθηκε για την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας να βγάλει τις κουκούλες από τους δύο προστατευόμενους μάρτυρες για τη σκευωρία της Novartis και απάντησε πως «εφόσον ήρθη η προστασία, θα κινηθούμε και πάλι δικαστικά, με μηνύσεις και αγωγές. Οι δυο μάρτυρες θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη για τα ψέματά τους. Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δήθεν πλήττεται ο θεσμός. Είναι μια βαθιά υποκριτική στάση, είναι μια βαθιά υποκριτική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι σοβαρή αντιμετώπιση του θεσμού να διαρρέει τα ονόματα σε 24 ώρες; Επίσης, δεν επλήγη ο θεσμός, όπως υποστηρίζεται από αντιπολιτευτικούς κύκλους. Η κ. Τουλουπάκη έβγαλε την κουκούλα από τον Μανιαδάκη. Ακόμη, έχουμε 10 κατηγορίες και 10 αθωώσεις. Πρέπει να γίνει σαφές ότι ο θεσμός υπάρχει για να οδηγήσει σε καταδίκη»

«Θα ζητήσουμε σοβαρή αποζημίωση», συνέχισε ο Άδωνις Γεωργιάδης. «Όμως, αν οι δυο μάρτυρες καταθέσουν ποιοι τους έβαλαν, θα αποσύρω την μήνυση. Με ενδιαφέρει να βρούμε την ουσία. Και η ουσία είναι να μάθουμε ποιος έβαλε αυτούς τους δυο ανθρώπους να πουν αυτά τα τερατώδη ψέματα σε βάρος μου. Μπροστά στην αποκάλυψη της αλήθειας δεν με ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Θέλω να κυνηγήσω τους ηθικούς αυτουργούς. Ο στόχος των ηθικών αυτουργών ήταν η αλλοίωση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ο στόχος είναι λοιπόν να μάθουμε ποιος κρύβεται πίσω από την πρωτοφανή εργαλειοποίηση των θεσμών. Η υπόθεση έχει ξανανοίξει. Μιλάμε για μεγάλους ψεύτες. Με την κουκούλα λέγανε ότι πήρα 2 εκατ. από τον Φρουζή και χωρίς την κουκούλα έλεγαν ότι δεν πήρα λεφτά. Εκτιμώ ότι πίσω από αυτό κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος ωφελήθηκε από την εργαλειοποίηση των θεσμών; Πολιτικά οφέλη αποκόμισε ο ΣΥΡΙΖΑ».

Σε σχέση με το ότι και ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει δικαιωμένος από την απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας, ο υπουργός Υγείας ανέφερε: «Δεν συσχετίζω τις πολιτικές κινήσεις με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε ποιος έστησε αυτή τη σκευωρία. Αν αποδειχθεί ότι εμπλέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα είναι ένα τεράστιο ζήτημα. Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι διαπρεπής συνταγματολόγος και έχει πει ότι πρόκειται για τεράστιο συνταγματικό ζήτημα και ότι αφορά το δημοκρατικό πολίτευμα. Το βέβαιο είναι ότι το μείζον δεν είναι γιατί κατηγορήθηκα, αλλά ποιος το έστησε. Πρέπει να αποδειχθεί δικαστικά. Καταθέτω μήνυση και αγωγή για να τους ρωτήσουμε ποιος τους έβαλε. Και ο Αντώνης Σαμαράς θα ακολουθήσει νομικές διαδικασίες. Το «μέχρι τέλους» το εννοεί απολύτως».

Κλείνοντας, ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε: «Η πολιτική ασκείται από ανθρώπους. Το παιδί μου το ρωτούσαν στο σχολείο αν είμαι κλέφτης. Υποχρεώθηκα να κλείσω τις εκδόσεις Γεωργιάδη. Η Τουλουπάκη καλούσε έναν – έναν τους πελάτες μου για τα βιβλία που αγόραζαν από τις εκδόσεις Γεωργιάδη και θεωρούσε ύποπτο όποιον αγόραζε βιβλία αξίας άνω των χιλίων ευρώ. Οι άνθρωποι ήθελαν να μας κλείσουν στη φυλακή. Είναι λοιπόν δυνατό να ξεχάσουμε; Μιλάμε για πολύ δύσκολες στιγμές. Υπέβαλα την οικογένειά μου σε μεγάλη ταλαιπωρία. Τώρα επιτέλους θα ρωτήσουμε τους δυο μάρτυρες γιατί το έκαναν. Ήταν δίκαιη απόφαση της Οικονομικής Εισαγγελίας. Ήταν μια έκπληξη για μένα η απόφαση, έκπληξη και μεγάλη χαρά. Μεγαλύτερη αγωνία έχω για τους ηθικούς αυτουργούς, όχι για τους φυσικούς αυτουργούς. Έχω φοβερό μίσος για αυτούς που τους έβαλαν. Οι ηθικοί αυτουργοί είναι για φτύσιμο. Αν αποδειχθεί ότι τους έβαλαν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, είναι για φτύσιμο. Και πρέπει να πούμε πως είναι άλλο να είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι και άλλο είμαστε εχθροί».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments