Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το Συνέδριο

ΣΥΡΙΖΑ: Όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για το Συνέδριο

Πηγή Φωτογραφίας: [363811] ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΚΑΣΣΕΛΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΙΩΑΚΕΙΜΙΔΗ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η καταληκτική για τις υποψηφιότητες έκλεισε χωρίς ο Στέφανος Κασσελάκης να ανακοινώσει την υποψηφιότητα του

Στις επόμενες 24 ώρες θα ληφθεί απόφαση σχετικά με την πραγματοποίηση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ο φόβος για επεισόδια έχει οδηγήσει πολλά στελέχη να επανεξετάσουν την κατάσταση.

Ταυτόχρονα, η χθεσινή ημέρα, που ήταν η προθεσμία για τις υποψηφιότητες, ολοκληρώθηκε χωρίς να ανακοινώσει ο Στέφανος Κασσελάκης την υποψηφιότητά του. Αντίθετα, σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο για τον ίδιο όσο και για τους βουλευτές που τον υποστηρίζουν, κατηγορώντας παράλληλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για αντιδημοκρατική στάση.

«Εάν υπάρξει έλλειμμα δημοκρατίας, αυτό θα έχει αντίκτυπο στις αποφάσεις πολλών. Δεν μπορούμε να αγνοούμε την κατάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος. Όταν ρωτήθηκε αν σκοπεύει να ιδρύσει νέο κόμμα, ανέφερε: «Η πρόθεσή μου είναι να παραμείνω στον ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον η διαδικασία είναι δημοκρατική. Διαφορετικά, θα πρέπει να συζητήσουμε για το πώς μπορεί να εκφραστεί η βάση δημοκρατικά».

Ο πρώην αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχείρησε με αυτόν τον τρόπο να θέσει το πλαίσιο για την πιθανή «έξοδο» του από τον ΣΥΡΙΖΑ. Όπως φαίνεται, σκοπεύει να επικαλεστεί την έλλειψη δημοκρατίας εντός του κόμματος προκειμένου να προχωρήσει στη δημιουργία του δικού του πολιτικού φορέα.

Η στρατηγική του έχει προκαλέσει έντονη κριτική από μέλη της πλειοψηφίας. «Η δυσανεξία του προς τις συλλογικές διαδικασίες είναι τέτοια, που αμφισβητεί τη δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα που έχει διαχρονικά αγωνιστεί για τη δημοκρατία στη χώρα, απλώς επειδή δεν του αρέσουν τα αποτελέσματα. Επιπλέον, με θράσος δηλώνει ότι κανείς δεν είναι υποψήφιος πρόεδρος εκτός από τον ίδιο. Στη Δημοκρατία υπάρχουν κανόνες, πλειοψηφίες, μειοψηφίες και αποτελέσματα από συλλογικές διαδικασίες, τα οποία ο Στέφανος Κασσελάκης αρνείται να αποδεχθεί. Αυτό συνέβη με την Κ.Ε. και προαναγγέλλει ότι θα συμβεί και με το Συνέδριο αν τα αποτελέσματα δεν τον ικανοποιούν, αφήνοντας σοβαρές και απαράδεκτες υπονοούμενα για πιθανή νοθεία στις εκλογές των συνέδρων από την Επιτροπή Νομιμοποίησης».

Καταλήγοντας, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι «όλα αυτά δεν γίνονται, φυσικά, επειδή δήθεν αγωνίζεται για την Αριστερά, τη Δημοκρατία και τα δικαιώματα των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά γιατί έχει ήδη έτοιμο το προσωπικό του κόμμα».

«Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ πλέον δρα ανοιχτά σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, συμμετέχοντας σε έναν πόλεμο φθοράς, λάσπης και συκοφαντιών. Δεν θα τον ακολουθήσουμε σε αυτή την κατηφόρα», αναφέρουν οι ίδιοι κύκλοι.

Παράλληλα, μετά την απόφαση της επιτροπής δεοντολογίας, η οποία έλαβε απόφαση χωρίς απαρτία και εκτός των αρμοδιοτήτων της, ότι η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που αποκλείει τον πρώην πρόεδρο από την εκλογική διαδικασία μπορεί να αναθεωρηθεί στο συνέδριο, πέντε μέλη του οργάνου αντέδρασαν. «Η Επιτροπή Δεοντολογίας, ως όργανο, δεν έχει το δικαίωμα να κρίνει αποφάσεις άλλων οργάνων, όπως επιχείρησαν ορισμένα μέλη της, και μάλιστα χωρίς την απαιτούμενη απαρτία. Αυτή η ενέργεια είναι αυθαίρετη, καθώς υπερβαίνει τις καταστατικές διατάξεις, όπως προκύπτει από το άρθρο 19 του καταστατικού και από τον κώδικα δεοντολογίας της Επιτροπής», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι Έφη Ζήση, Θεόδωρος Καλογήρου, Μαργαρίτα Μπουραντά, Στέλιος Παππάς και Ελένη Σακισλή.

Ο οικονομικός διευθυντής των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Κωνσταντίνος Νικόλτσιος, σε επιστολή του προς τη Γραμματέα του κόμματος, Ράνια Σβίγγου, δηλώνει ότι δεν μπορεί να συνεχίσει τη διοίκηση των Μέσων. Περιγράφει την οικονομική κατάσταση ως «τραγική» και τονίζει ότι τα κομματικά μέσα ενημέρωσης βρίσκονται «στο χείλος του γκρεμού». Προτείνει τη μίσθωση και μετέπειτα μεταβίβαση του ραδιοφώνου «Στο Κόκκινο» σε επενδυτή, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, έχει ήδη βρεθεί και είναι «γνωστή εταιρεία Ήχου και Εικόνας».

Επιπλέον, κατηγορεί την προεδρία του Κασσελάκη ότι δεν φρόντισε να διορίσει νέα διοικητική ομάδα στον Όμιλο μετά την αποχώρηση της προηγούμενης, ενώ αφήνει υπονοούμενα για την επιβάρυνση των οικονομικών με «υποδείξεις για προσλήψεις δημοσιογράφων», παρά τις αντίθετες εισηγήσεις του λόγω της γνωστής οικονομικής κατάστασης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments