Πολιτική

Η κυβέρνηση ρίχνει τους τόνους στην κόντρα Μητσοτάκη – Σαμαρά

Η κυβέρνηση ρίχνει τους τόνους στην κόντρα Μητσοτάκη – Σαμαρά

Πηγή Φωτογραφίας: [361307] ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Τον κύκλο της αντιπαράθεσης με τον Α. Σαμαρά επιδιώκει να κλείσει το Μέγαρο Μαξίμου.

Από το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθούν να μειώσουν την ένταση στην ανοιχτή αντιπαράθεση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, παρά την πληθώρα ερωτήσεων που δέχθηκε σχετικά με το θέμα, απέφυγε να σχολιάσει άμεσα την αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού στα υπονοούμενα που διατύπωσε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής σχετικά με τη πρόσφατη χειραψία του προκατόχου του με τον Νίκο Παππά.

«Η σταθερή μας θέση είναι να αποφεύγουμε τα σχόλια σχετικά με δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών και αρχηγών της Νέας Δημοκρατίας, και φυσικά, να μην σχολιάζουμε κύκλους πρώην πρωθυπουργών και προέδρων της ΝΔ», δήλωσε ο Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων σχετικά με την παρατήρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «δεν συνομιλεί ούτε χαριεντίζεται με καταδικασμένους».

Πριν από αυτό, ο Αντώνης Σαμαράς, μέσω συνεργατών του, είχε επιλέξει να απαντήσει με ιδιαίτερα αιχμηρό τρόπο στον πρωθυπουργό, συνδέοντας τις αναφορές του στην Ολομέλεια της Βουλής με την κριτική του για το περιεχόμενο του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Σε αυτό το πλαίσιο, από την Ηρώδου Αττικού προσπαθούσαν να μειώσουν τις αρνητικές εντυπώσεις που προήλθαν από το νέο επεισόδιο της αντιπαράθεσης μεταξύ Μητσοτάκη και Σαμαρά. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έδωσε τον τόνο, διευκρινίζοντας ότι «δεν υπάρχει κανένα διαπροσωπικό πρόβλημα στις σχέσεις των δύο ανδρών» και υπογραμμίζοντας ότι «η συνοχή της ΝΔ δεν απειλείται. Δεν μπορώ να θυμηθώ άλλη κυβέρνηση στη δεύτερη τετραετία που να έχει μεγαλύτερη συνοχή από αυτήν του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Ταυτόχρονα, γαλάζια στελέχη πρότειναν ακόμη και την ιδέα μιας άμεσης τηλεφωνικής επικοινωνίας μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά, προκειμένου να γεφυρωθεί το χάσμα στις σχέσεις τους.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης προέτρεψε τον πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάσταση των σχέσεων με τον Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας ότι «αυτός που κατέχει την κορυφαία θέση είναι εκείνος που πρέπει να αναλαμβάνει την πρωτοβουλία».

Κατά τον βουλευτή της ΝΔ, η βασική αιτία της αντιπαράθεσής τους δεν είναι οι ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες, αλλά η κακή χημεία στις προσωπικές τους σχέσεις, οι οποίες, όπως υπογράμμισε, δεν μπορούν να επιλυθούν μέσω ανακοινώσεων από τα γραφεία Τύπου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments