Πολιτισμός

Κυρανάκης: Τέλος οι τουρκικές ραδιοφωνικές

Κυρανάκης: Τέλος οι τουρκικές ραδιοφωνικές

Πηγή Φωτογραφίας: [366936] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Επιστολή στους ραδιοφωνικούς σταθμούς που βρίσκονται στις παραμεθόριες περιοχές

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, απέστειλε επιστολή στους ραδιοφωνικούς σταθμούς που βρίσκονται στις παραμεθόριες περιοχές.

Η επιστολή θίγει το διαχρονικό πρόβλημα των τουρκικών παρεμβολών στο ελληνικό ραδιοφωνικό σήμα.

Μέσω αυτής της επιστολής, ο υφυπουργός ενημερώνει τους ιδιοκτήτες των ραδιοφωνικών σταθμών στις ακριτικές περιοχές για τις νέες ευκαιρίες που έχουν στη διάθεσή τους, καλώντας τους να εκμεταλλευτούν τις πρόσφατες ρυθμίσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, όπως:

α) Δήλωση για δευτερεύουσες θέσεις εκπομπής, σύμφωνα με την οποία οι ιδιωτικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί σε όλη τη χώρα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν δευτερεύουσες θέσεις εκπομπής, υποβάλλοντας σχετική δήλωση στη Γενική Γραμματεία Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Επισημαίνεται ότι από το 2025 και μετά, οι εν λόγω δηλώσεις θα μπορούν να υποβάλλονται ετησίως από την 1η Οκτωβρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου.

β) Αίτηση για την παραχώρηση δευτερεύουσας συχνότητας στους παραμεθόριους ραδιοφωνικούς σταθμούς, η οποία επιτρέπει στους σταθμούς που εκπέμπουν σε παραμεθόριες περιοχές να ζητήσουν, κατ’ εξαίρεση, τη χρήση δευτερεύουσας συχνότητας εκπομπής, εφόσον αντιμετωπίζουν προβλήματα κάλυψης στην περιοχή του νομού τους, είτε λόγω παρεμβολών από ξένους σταθμούς είτε λόγω της μορφολογίας του εδάφους. Η αίτηση για τη χρήση δευτερεύουσας συχνότητας μπορεί να υποβληθεί οποιαδήποτε στιγμή, ενώπιον της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία είναι υπεύθυνη για τον έλεγχο του περιεχομένου της αίτησης και των σχετικών δικαιολογητικών.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση της εκπομπής του ελληνικού ραδιοφώνου και στην προστασία του από τις παρεμβολές ξένων σταθμών.

Οι παρεμβολές από σταθμούς γειτονικών χωρών, όπως η Τουρκία, αποτελούν ένα χρόνιο πρόβλημα για τα ραδιόφωνα των ακριτικών περιοχών.

Το ζήτημα είχε συζητηθεί σε διαδοχικές συναντήσεις του κ. Κυρανάκη με τους ιδιοκτήτες ραδιοφωνικών σταθμών νωρίτερα μέσα στο έτος, ειδικά στον νομό Έβρου, όπου το πρόβλημα είναι πιο έντονο.

Ο αρμόδιος υφυπουργός είχε δεσμευτεί να βρει λύση και, μετά από παρεμβάσεις του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, οι παραμεθόριοι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν πλέον τη δυνατότητα να δηλώνουν δευτερεύουσες θέσεις εκπομπής και να αιτούνται τη χορήγηση δευτερεύουσας συχνότητας όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Οι νέες ρυθμίσεις αφορούν κυρίως τους νομούς Έβρου και Δωδεκανήσου, όπου τα προβλήματα είναι πιο έντονα, καθώς και όλες τις περιοχές της παραμεθορίου.

Εφόσον οι νέες προβλέψεις αξιοποιηθούν, αναμένεται να ενισχυθεί σημαντικά η μετάδοση του προγράμματος των ακριτικών ραδιοφωνικών σταθμών.

«Στεκόμαστε δίπλα στους ελληνικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς και συνεχίζουμε την προσπάθεια για την απρόσκοπτη μετάδοση του ελληνικού ραδιοφωνικού προγράμματος σε όλη τη χώρα» αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Κυρανάκης, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της πολιτείας είναι η βέλτιστη ραδιοφωνική κάλυψη όλης της ελληνικής επικράτειας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments