Διεθνή

Οι ΗΠΑ ενέκριναν πιθανή πώληση όπλων αξίας 2 δισ. δολαρίων στην Ταϊβάν

Οι ΗΠΑ ενέκριναν πιθανή πώληση όπλων αξίας 2 δισ. δολαρίων στην Ταϊβάν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Οι ΗΠΑ ενέκριναν πιθανή πώληση όπλων αξίας 2 δισ. δολαρίων στην Ταϊβάν

Η Κίνα έχει εντείνει τη στρατιωτική της πίεση κατά της Ταϊβάν, μεταξύ άλλων πραγματοποιώντας νέο γύρο στρατιωτικών ασκήσεων γύρω από το νησί την περασμένη εβδομάδα.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ενέκριναν ένα πακέτο για πιθανή πώληση όπλων στην Ταϊβάν για 2 δισεκατομμύρια δολάρια. δολάρια, δήλωσε χθες το βράδυ το Πεντάγωνο, συμπεριλαμβανομένης της παράδοσης για πρώτη φορά ενός προηγμένου πυραυλικού συστήματος αεράμυνας που δοκιμάστηκε στην Ουκρανία, ανέφερε το Reuters.

Ο οργανισμός σημειώνει ότι σύμφωνα με το νόμο, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι υποχρεωμένες να παρέχουν στην Ταϊβάν μέσα αυτοάμυνας παρά την έλλειψη επίσημων διπλωματικών σχέσεων, γεγονός που προκαλεί συνεχή εκνευρισμό στο Πεκίνο.

Η Κίνα έχει εντείνει τη στρατιωτική της πίεση κατά της Ταϊβάν, μεταξύ άλλων πραγματοποιώντας νέο γύρο στρατιωτικών ασκήσεων γύρω από το νησί την περασμένη εβδομάδα, για δεύτερη φορά από τότε που ο Οίλιαμ Λάι ανέλαβε καθήκοντα ως πρόεδρος της Ταϊβάν τον Μάιο.

Η Υπηρεσία Αμυντικής Συνεργασίας των ΗΠΑ δήλωσε ότι η νέα πώληση αποτελείται από πυραυλικά συστήματα αξίας σχεδόν 1,16 δισεκατομμυρίων δολαρίων. και συστήματα ραντάρ αξίας περίπου 828 εκατομμυρίων δολαρίων. Δολάρια. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο, ο κύριος ανάδοχος του πυραυλικού συστήματος θα είναι η RTX Corporation, γνωστή και ως Raytheon Technologies.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments