Nέα της αγοράς

Στέλιος Χατζηϊωάννου: Νέο επενδυτικό χτύπημα – Μπαίνει στο online στοίχημα

Στέλιος Χατζηϊωάννου: Νέο επενδυτικό χτύπημα – Μπαίνει στο online στοίχημα

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ//EUROKINISSI

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Στέλιος Χατζηϊωάννου επιχειρεί να ποντάρει στο διαδικτυακό αθλητικό στοιχηματισμό, σύμφωνα με τον Guardian

Ο Στέλιος Χατζηϊωάννου έχει σφραγίσει με το σήμα Easy τα πάντα, από αεροπλάνα μέχρι πιτσαρίες, με διαφορετικό βαθμό επιτυχίας κάθε φορά.

Τώρα ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας επιχειρεί να ποντάρει στο διαδικτυακό αθλητικό στοιχηματισμό, σύμφωνα με τον Guardian, μέσω μιας συνεργασίας με μια υπεράκτια εταιρεία τυχερών παιχνιδιών, η οποία βρίσκεται σε τροχιά επιστροφής μετά την αναστολή της άδειάς της το 2020.

Με ποιους θα συνεργαστεί ο Στέλιος Χατζηϊωάννου

Η EasyBet είναι μια κοινοπραξία με την Matchbook, εμπορική επωνυμία της Triplebet, η οποία εδρεύει στο νησί Alderney κοντά στη Μάγχη.

Ο Guardian πληροφορείται ότι η Triplebet ανήκει στον Zeljko Ranogajec, έναν αυστραλιανής καταγωγής πολυεκατομμυριούχο που έχει χαρακτηριστεί ως ο πιο επιτυχημένος τζογαδόρος στον κόσμο και με τα παρατσούκλια «τέρας του Λοχ Νες», (επειδή σπάνια εντοπίζεται) και με το προσωνύμιο «Τζόκερ».

Η Επιτροπή Τυχερών Παιχνιδιών, η οποία ρυθμίζει την αγορά στοιχημάτων και τυχερών παιχνιδιών, ανέστειλε την άδεια τυχερών παιχνιδιών της Triplebet για έξι μήνες το 2020 και επέβαλε πρόστιμο 740.000 λιρών Αγγλίας στην εταιρεία, επικαλούμενη ελλείψεις στην προστασία των παικτών και στους ελέγχους κατά του ξεπλύματος «βρώμικου» χρήματος. Έκτοτε τα συστήματα συμμόρφωσής της έχουν αναθεωρηθεί.

Εκείνη την εποχή, ο μεγαλομέτοχος της Triplebet θεωρείτο ότι ήταν ο Matthew Benham, ένας επιχειρηματίας τυχερών παιχνιδιών, ο οποίος είναι επίσης ιδιοκτήτης της Brentford FC. Ο Benham συνεχίζει να κατέχει μειοψηφικό μερίδιο στην επιχείρηση.

Η Triplebet, η οποία ανήκει στον Ranogajec μέσω μιας οντότητας με έδρα τη Νήσο Μαν που ονομάζεται Newfoundland Limited, έχει συνάψει συμφωνία «λευκής ετικέτας» με την EasyBet.

Οι «λευκές ετικέτες» επιτρέπουν στους νεοεισερχόμενους στη στοιχηματική σκηνή του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική αρχιτεκτονική μιας εταιρείας που έχει ήδη άδεια να δέχεται στοιχήματα στη Μεγάλη Βρετανία, σφραγίζοντάς την με το δικό τους εμπορικό σήμα, όπως το χαρακτηριστικό πορτοκαλί χρώμα της EasyGroup.

Η Matchbook θα καταβάλει τέλος άδειας χρήσης για τη χρήση του σήματος Easy, κάτι που παραπέμπει σε παρόμοιες συμφωνίες που έχουν συνάψει οι εταιρείες στοιχημάτων με τη Sky, τη Virgin και την εφημερίδα Sun.

Το σύστημα της «λευκής ετικέτας» έχει χρησιμοποιηθεί συχνά από υπερπόντιες επιχειρήσεις για να αποκτήσουν βρετανική άδεια, μια απαίτηση για τις επιχειρήσεις που θέλουν να διαφημίζονται στις φανέλες της Premier League.

Η πορεία του Χατζηϊωάννου

Ο Χατζηϊωάννου, ο οποίος ίδρυσε την οικονομική αεροπορική εταιρεία easyJet το 1995, δήλωσε ότι η επένδυση στο στοίχημα είναι «μια φυσιολογική νέα αγορά που συμπληρώνει τις άλλες μεγάλες εμπορικές εταιρείες μας».

Ο μεγιστάνας αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της αεροπορικής εταιρείας το 2010, αλλά παραμένει μέτοχος. Χορηγεί άδειες χρήσης και λαμβάνει δικαιώματα από την ετικέτα «easy» και έχει ξεκινήσει περισσότερες από 100 επιχειρήσεις με παρόμοιο εμπορικό σήμα, υπερασπιζόμενος σθεναρά την εμπορική χρήση του «easy» από αυτό που αποκαλεί «κλέφτες του εμπορικού σήματος».

Η EasyJet ήταν μακράν το πιο επιτυχημένο από τα εγχειρήματα του Χατζηϊωάννου, ενώ η είσοδος στην αγορά του καφέ και τα καταστήματα ψιλικών  αποδείχθηκαν λιγότερο προσοδοφόρες.

Η ιστοσελίδα της EasyBet προσφέρει μόνο αθλητικά στοιχήματα και στοιχήματα στην πολιτική, όπως το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ. Δεν υπάρχουν σχέδια για την παροχή παιχνιδιών καζίνο.

Η EasyGroup ανακοίνωσε ότι το λανσάρισμα ενός στοιχηματικού εμπορικού σήματος θα τη βοηθούσε να υπερασπιστεί την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων της από άλλες ιστοσελίδες στοιχημάτων που χρησιμοποιούσαν το όνομα «easy».

Ποιος είναι ο Ranogajec

Ο Ranogajec, ο οποίος μερικές φορές ακούει στο όνομα John Wilson, είναι διάσημος για την επίτευξη επικερδών συμφωνιών «rebate» με φορείς εκμετάλλευσης στοιχηματικών κέντρων, όπου τα στοιχήματα και τα κέρδη μοιράζονται.

Το μοντέλο ανταλλαγής στοιχημάτων του Matchbook -όπως και αυτό της Betfair- διαφέρει από τα άλλα.

Επιτρέπει στους πελάτες που θέλουν να στοιχηματίσουν σε ένα αποτέλεσμα να αντιστοιχίζονται με άλλους που είναι πρόθυμοι να αναλάβουν την άλλη πλευρά του στοιχήματος. Οι συνεργάτες του Ranogajec θεωρείται ότι ενεργούν ως «market makers», παρέχοντας ρευστότητα στην πλατφόρμα.

Ο Μάλκολμ Γκράχαμ, ο οποίος έγινε διευθύνων σύμβουλος της Matchbook κατά την αναμόρφωση της διοίκησης από τον Ranogajec, δήλωσε ότι είναι «ενθουσιασμένος που θα υποστηρίξουμε τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες του Στέλιου μέσω των τελών άδειας που καταβάλλονται στην easyGroup».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments