Πολιτική

Ανησυχίες για επεισόδια στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Ανησυχίες για επεισόδια στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή Φωτογραφίας: [371659] ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σκέψεις για μετάθεση του Συνεδρίου

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την εκλογή των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει αν αυτή η σημαντική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί εγκαίρως ή αν θα αναβληθεί.

Στην Κουμουνδούρου, υπάρχουν φήμες ότι ενδέχεται να προκύψουν επεισόδια και βία, καθώς η πλευρά του Κασσελάκη είναι αποφασισμένη να αμφισβητήσει την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής που αποκλείει τον πρώην πρόεδρο από την εκλογική διαδικασία. Αυτό έχει οδηγήσει αρκετά στελέχη της πλειοψηφίας να εξετάσουν εναλλακτικές λύσεις και να σκεφτούν σοβαρά το ενδεχόμενο αναβολής του συνεδρίου. Από την άλλη, υπάρχουν και στελέχη που υποστηρίζουν ότι το συνέδριο πρέπει να διεξαχθεί οπωσδήποτε, καθώς μόνο εκεί θα μπορέσουν να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα οριστικά.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν προχώρησε σε νέα υποψηφιότητα, καθώς η Κεντρική Επιτροπή απέρριψε την προηγούμενη. Έτσι, οι επίσημες υποψηφιότητες περιορίζονται πλέον σε τέσσερις: τον Σωκράτη Φάμελλο, τον Νικόλα Φαραντούρη, τον Παύλο Πολάκη και τον Απόστολο Γκλέτσο.

Η πλευρά του Κασσελάκη αντέτεινε ότι πρόκειται για μια ευκαιριακή πλειοψηφία, η οποία αφήνει να διαρρεύσουν σε φιλικά προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη Μέσα Ενημέρωσης ότι οι υποψήφιοι για την προεδρία είναι δήθεν μόνο τέσσερις, επιμένοντας να λειτουργούν με αντικαταστατικούς όρους και να παρερμηνεύουν το καταστατικό του κόμματος.

«Είναι πολύ λυπηρό ότι διατυπώνονται ισχυρισμοί περί του ότι η Κεντρική Επιτροπή είναι το ανώτατο όργανο, ενώ στην πραγματικότητα το συνέδριο είναι αυτό που έχει την εξουσία να εγκρίνει και να ανακηρύσσει υποψηφιότητες για την προεδρία. Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζονται καθημερινά για τις δημοκρατικές αξίες, τόσο στην κοινωνία όσο και στο κόμμα», αναφέρουν πηγές από το περιβάλλον του Κασσελάκη, προσθέτοντας: «Είναι σημαντικό να θυμίσουμε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης έχει υποβάλει τον φάκελό του με πλήρη διαφάνεια και εντός προθεσμίας, συνοδευόμενο από 87 υπογραφές μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Στον φάκελο περιλαμβάνεται και το “Πόθεν Έσχες” του, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει, και μόνο μέσω δημοκρατικών διαδικασιών το κόμμα μας μπορεί να προχωρήσει μπροστά. Η ανατροπή αυτών των αντικαταστατικών μεθοδεύσεων είναι πλέον επιτακτική, καθώς η ενότητα και η δημοκρατία πρέπει να είναι οι θεμελιώδεις πυλώνες της πορείας μας».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Παυσανίας Παπαγεωργίου, σχολίασε τις κατηγορίες που διατυπώνει η πλευρά Κασσελάκη κατά της πλειοψηφίας, δηλώνοντας: «Προσπαθούμε να συνδυάσουμε δύο ζητήματα που δεν αναιρούν το ένα το άλλο. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι σε ισχύ και, δεδομένου ότι έχει ληφθεί μέσω δημοκρατικών διαδικασιών και με το αποτέλεσμα που παρατηρήσαμε, εφαρμόζεται. Από εκεί και πέρα, αν στο συνέδριο, όπως ακούω, επιθυμούν να γίνει οποιαδήποτε συζήτηση, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακολουθήσει δημοκρατικές διαδικασίες. Είναι λυπηρό που έχει δημιουργηθεί αυτή η ατμόσφαιρα αμφισβήτησης σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων και την έλλειψη δημοκρατικότητας. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να ισχύει σε κανένα κόμμα, πόσο μάλλον στον ΣΥΡΙΖΑ».

Ο βουλευτής Κέρκυρας, Αλέξανδρος Αυλωνίτης, δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ την επόμενη ημέρα αν δεν τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες. Όταν ρωτήθηκε σχετικά με τις φήμες περί αποστασίας, ανέφερε: «Αποστάτες είναι αυτοί που εμποδίζουν τον πρώην πρόεδρό τους, Στέφανο Κασσελάκη, να θέσει υποψηφιότητα». Επιπλέον, τόνισε ότι μια απλή ανάγνωση του καταστατικού του κόμματος αποδεικνύει ότι οι «87» προχώρησαν σε πραξικοπηματικές ενέργειες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments