Πολιτική

Πώς ερμηνεύει το ΠΑΣΟΚ την δημοσκοπική εκτίναξη

Πώς ερμηνεύει το ΠΑΣΟΚ την δημοσκοπική εκτίναξη

Πηγή Φωτογραφίας: [372840] ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ Σ.Ε.Β. (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι η δεύτερη θέση είναι σχεδόν εξασφαλισμένη

Με σημαντική ικανοποίηση παρακολουθούν στο ΠΑΣΟΚ τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, οι οποίες δείχνουν το κόμμα να πλησιάζει το 20% και να μειώνει τη διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία σε μονοψήφια ποσοστά.

Η δημοσκοπική άνοδος του κόμματος είναι σαφής, φτάνοντας το 19,8% στην εκτίμηση ψήφου, ένα ποσοστό που το ΠΑΣΟΚ δεν είχε δει από το 2011, λίγο πριν από τις διπλές εκλογές του 2012, όταν υπέστη εκλογική κατάρρευση. Επιπλέον, ένα άλλο στοιχείο που φέρνει αισιοδοξία και χαμόγελα στη Χαριλάου Τρικούπη είναι ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, κατατάσσεται πρώτος σε δημοτικότητα μεταξύ των πολιτικών αρχηγών, μετά από σχεδόν δύο χρόνια, και παρουσιάζει οριακή άνοδο στην καταλληλότητά του για πρωθυπουργός.

«Το ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικά η αξιωματική αντιπολίτευση και κοιτά μόνο προς τα πάνω», αναφέρουν στελέχη του κόμματος, επισημαίνοντας ότι αυτό γίνεται αντιληπτό και από την κυβέρνηση. Ενδεικτικό είναι ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή επέλεξε να απαντήσει (στην τριτολογία του) αμέσως μετά τον Νίκο Ανδρουλάκη και όχι μετά τον Νίκο Παππά, τον οποίο, όπως θυμίζουμε, δεν αναγνωρίζει καν ως επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με άλλα λόγια, στο ΠΑΣΟΚ πιστεύουν ότι η δεύτερη θέση είναι σχεδόν εξασφαλισμένη και απευθύνουν ανοιχτές προειδοποιήσεις προς την κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σκοπός τους είναι να μειωθεί η διαφορά από τη Νέα Δημοκρατία σε τέτοιο βαθμό ώστε ο Νίκος Ανδρουλάκης να μπορέσει να ζητήσει εκλογές, καθώς, όπως υποστηρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη, η κυβέρνηση βρίσκεται σε πτώση. «Αν η Κυβέρνηση νομίζει ότι εμείς θα ασκήσουμε μια αντιπολίτευση κατά παραγγελία, είναι γελασμένη. Εμείς θα ασκήσουμε προγραμματική, δομική και υπεύθυνη αντιπολίτευση σε όλα τα κοινωνικά ζητήματα, αναδεικνύοντας τα προβλήματα της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε πρόσφατα ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Κώστας Τσουκαλάς, προσθέτοντας με νόημα ότι «η Νέα Δημοκρατία έχει κουράσει και ό,τι είχε να προσφέρει, το έχει προσφέρει. Το ζητούμενο τώρα είναι η πολιτική αλλαγή και θέλουμε να την εκπροσωπήσουμε εμείς».

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ εκφράζουν ανησυχία για την εσωστρέφεια που παρατηρείται στο κόμμα. Η κίνηση του Χάρη Δούκα να επιτεθεί στον Νίκο Ανδρουλάκη από την αρχή, παρά το γεγονός ότι είχε συμφωνήσει να συμμετάσχει στο Πολιτικό Κέντρο, προκάλεσε γκρίνιες και δημιούργησε ένα μάλλον περίεργο κλίμα σχετικά με την επιλογή του δημάρχου Αθηναίων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments